29.01.2009
Seiklussport

Pühapäeval peetakse jahti Kurtna järvedele

Nike Winter Xdream saadab seiklejad Kurtna järvede vahele ülesandega külastada seitsme tunni jooksul võimalikult palju järvi, mida hakkavad poolesaja osavõtja seas püüdma nii lihtsalt liikumist nautivad inimesed kui ka Eesti tippsportlased, kirjutab Põhjarannik.

Seiklusklubi Xdream korraldab pühapäeval Kurtna 44 järve vahel võistluse, millest osavõtjatele antakse seitse tundi aega ning mille ülesandeks on võimalikult kiiresti läbi käia võimalikult palju järvi. Rajale on maha pandud kontrollpunktid, mida võistlejad võivad läbida nendele sobivas järjekorras ja tempos. Ühes kontrollpunktis tuleb läbi teha ka lisaülesanne, mille sisu jätavad korraldajad üllatuseks, kuid mis toimub teatevõistluse kujul.

Kolmapäevase seisuga oli võistlustele registreerunud 173 kolmeliikmelist võistkonda. “Võivad tulla kõik, kes on piisavas füüsilises vormis, et pikk matk läbi teha,” ütles võistluse peakorraldaja Tõnis Erm, kelle sõnul on võistlejaid seinast seina, alustades asutustest kokku pandud kolmikutega ning lõpetades Eesti koondisesse kuuluvate suusatajate, ratturite ja orienteerujatega.

519 võistlejat on Ermi sõnul korralik tulemus, arvestades, et selleaastane võistluspaik on kaugel nii Tallinnast kui Tartust, kust suurem osa võistlejaid kohale tuleb. Lisaks on tänavune suusakalender nii tihe, et võistlust korraldatakse samal päeval, kui toimub Tamsalu-Neeruti maraton. “Sellest kaotame osalejate arvu poolest nii meie kui ka maraton, aga ehk järgmisel aastal läheb paremini,” selgitas ta.

Kui klubi suvises võistlussarjas on etapi läbiviimise viis ette antud ja sõiduvahendit ise vabalt valida ei saa, siis talvisel võistlusel võivad osalejad kasutada seda, millel nad kiiremini edasi minna loodavad. “On need siis suusad, jalgratas, uisud, räätsad või kelk – valik on vaba,” ütles Erm.

Selleaastane Winter Xdream on juba viies omasugune. Varem on võistlust korraldatud Otepääl, Valgehobusemäel, Haanjas. “Kurtna on selle poolest unikaalne, et mitte kusagil mujal ei saa me osalejatele pakkuda võimalust külastada nii palju järvi,” kiitis Erm, kelle sõnul oleks neil huvi võistlusteks tulevikus ära kasutada ka tööstusmaastik, kui ainult omavalitsustega selles osas kokkuleppele saab.

Ürituse koduleht: www.xdream.ee

GERLI ROMANOVITÐ,
Põhjarannik

Eelmine:
Järgmine: