28.04.2010
Petank

Pühapäeval algab petangihooaeg

Pühapäeval algavas Ida-Virumaa 11. petangihooaja kalendris on võistlusi enam kui kuu jagu. Hooaja avalöögiks on üksikmäng.

Traditsiooniliselt on kalendris maist kuni septembrini iga kuu kolm võistlust, kus on võimalik koguda maakonna reitingupunkte. Kahel trio- ja kahel paarismängu võistlusel võistkonnakaaslased loositakse. Kokkuvõttes lähevad 15 võistlusest arvesse 10.

Esimest korda on kavas Mäetaguse karikasari, mille omapära on see, et selles ei saa osaleda need mängijad, kel eesmärgiks hooajal kõrgemad saavutused – piiranguks on Eesti petankeri litsentsi omamine. Selle sarja ellukutsumine oli tingitud sellest, et viimastel hooaegadel kippusid maakonna võistlustel esikolmikusse jõudma vaid kogenud mängijad, kes mängivad edukalt juba ka üle-eestilistel võistlustel. Mäetaguse sarja üks eesmärk ongi uute mängijate kaasahaaramine ja ka neile eduvõimaluse andmine.

Lisaks maakonna reitingusarjale ja Mäetaguse karikasarjale on kalendris nii vanu tuttavaid võistlusi kui ka lisandunud uusi (nt “Saka petank”). Taas on üks nädalavahetus Eesti petangikalendrivõistluste päralt, juuni esimesel nädalavahetusel jagatakse Kohtla-Järvel Eesti segapaarismängu esivõistluste medaleid ja päev hiljem jagatakse reitingupunkte Jõhvis Ida-Virumaa lahtistel karikavõistlustel.

Kui Ida-Virumaal sisehooajal reitinguarvestust ei peeta, siis Eesti sisereitingus oli edukaima idavirulasena 87 punktisaaja seas Hillar Neiland kümnes. Tanel Vähk sai 12. ja Tõnis Neiland 14. koha. Kuna nimetatud kolmik võitis triode talvised siseesivõistlused, siis juhendi järgi said nad õiguse võistelda 24. juulil Soomes toimuval Eesti – Soome maavõistlusel. Lisaks pääsesid Tõnis Neiland ja Tanel Vähk koos kahe pealinna petankeriga oktoobri alguses Taipeis toimuvatele maailmameistrivõistlustele.

2010. aasta petangikalender: https://sportiv.ee/ivpetank2010_kalender.htm

Sportiiv.ee

Eelmine:
Järgmine: