03.09.2018
Auto-Moto

Pühajõe suurte tõusude ja langustega rajal pandi punkt motokrossi noortesarjale

Tänavuse kaheksaetapilise motokrossi Eesti noorte karikasarja finaalvõistlus toimus Pühajõe motokeskuse muljetavaldavate looduslike tõusude ja langustega rajal.

Paljudele noortele oli see esimene kord Pühajõel sõita, kuigi tegu on ajaloolise rajaga, kus sõitnud paljud kodumaised ja rajatagusedki legendid. Kuna rajapinnas on savine, siis tundsid kõik kergendust päikesepaistelisest ilmast, sest sadu oleks raja libedaks muutnud. Päeva lõpuks olid paljudel pöidlad püsti ja taheti sellele kurvirohkele rajale veel võistlema tulla.
Klassis 85cc kindlustas sarja üldvõidu Tristan Uiga (Husqvarna, Motoextreme).
Klassis 65cc oli Romeo Pikand (KTM, Viljandi VMK) sarja võidu kindlustanud juba enne Pühajõe etappi, kuid tuli siiski võistlema ja teenis päeva kokkuvõttes ühe sõiduvõidu ja ühe teise kohaga Richard Paadi (KTM, AYR Racing Team) järel võrdsete punktidega teise koha.
50cc klassi sõitja Eeka Laaksonen (KTM, Soome) on koos rahvuskaaslase Samuel Paalasmaaga osalenud kõigil kaheksal etapil ja mida hooaeg edasi, seda enam nad on kaasa võtnud teisigi Soome sõitjaid. Laaksoneni isa sõnul meeldib neile Eesti ladus korraldus ja head rajad, aga ka rohke osalejaskond. 2,5 aastat motokrossi sõitnud Eeka domineeris sarja ülivõimsalt, kogudes 397 punkti ning võites ka Pühajõel mõlemad sõidud.
Kõige pisemas klassis 50cc PW/Mini üldarvestust ei peeta ja hooaja lõpus autasustatakse kõiki 25 osalejat.
Quadidel osales Pühajõel neli sõitjat. Osalejate vähesuse tõttu etappidel quadi klassides karikaarvestuses punkte ei jagatud.
Kahe etapi põhjal selgitati parimad aga klassis 125cc: sarja võitis Marcus-Taiyo Toiger (70 p) Jüri Saluste (61 p) ja Henry Vesilinnu (50 p) ees.
Pühajõel pandi punkt ka Pitbike Open klassi Eesti meistrivõistluste sarjale, kus maksimumpunktidega krooniti meistriks Heido Havam.

sportiv.ee
Eelmine:
Järgmine: