04.07.2006
Auto-Moto

Pühajõe motokrossilt loodavad kohalikud poodiumikohti

Laupäeval, 17. juunil peetakse Pühajõe krossirajal traditsiooniline motokross “Toila suvi 2006”. Esimene võistlusstart antakse kell kaksteist päeval. Motokross on Eesti karikavõistluste etapp ja osalevad kõik klassid, kaasa arvatud väga atraktiivsed külgvankrid.

Rajameistrite juhtimisel lõpetati kolmapäeval raja profiili planeerimine ning nüüd on kavas rada kaks päeva tugevalt kasta. “Suvisel motokrossil on alati probleemiks tolm. Loodame rada kaks päeva enne kastes, et võistluspäeval on probleeme nähtavuse ja kastmisega vähem ning publik näeb sujuvat võistlust, mitte pidevaid kastmispause,” ütles Argo Keerme Jõhvi motoklubist.

Kohalikud krossisõitjad Jõhvi motoklubist loodavad seekord poodiumikohtade pärast kõvasti heidelda. 50kuubikuliste masinate klassis pole Cristopher Talli selle aastanumbri sees poodiumilt kunagi välja jäänud – olgu siis tegemist krossi- või jäärajaga – ning kui tehnika kestab, siis ei tohiks tema sõiduoskuste taha hea tulemus küll jääda.

Teine favoriit on ATVde klassis võistlev Kaupo Liiv, kes eelmisel nädalal Eesti meistrivõistluste etapil Karksi-Nuias tuli lõppkokkuvõttes esimeseks. Head võimalused kodurajal, mida väga hästi tuntakse, on samas klassis ka Martin Toovisel. Samuti ei maksa alahinnata eelmisel aastal pidevalt esiotsas olnud Georg Allikat, kes on kooli tõttu hooaega tagasihoidlikumalt alustanud, kuid parandab oma tulemusi iga võistlusega. Allikas osaleb sel aastal ühel võistlusel koguni kahes masinaklassis. See näitab, et üldfüüsiline tase on tal väga hea. Natuke on heade tulemuste saamisel tehnikaspordis vaja muidugi ka õnne.

Hobiklassi kadumise tõttu on võistlejaid rajal korraga rohkem ja tasemevahe seega suurem. Esiotsameestel tuleb nüüd arvestada, et kolme-nelja ringi järel tuleb võistlejaid rajal, selg ees, vastu ning möödasõit on üpris keeruline ja ohtlik manööver. Ent publikule peaksid möödasõidud pakuma rohkem pinget kui uhkes üksinduses iluhüppeid tegev liider.

Pilet võistlustele maksab täiskasvanutele 50 ja õpilastele 30 krooni. Allameetrimehed pääsevad sisse tasuta.

PEETER LILLEVÄLI,
Põhjarannik

Eelmine:
Järgmine: