10.10.2006
Jäähoki

PSK on kolmas, Viru Sputnik viimane

Lõppes Eesti jäähokimeistrivõistluste esimene ring. Kaks võitu saanud Narva PSK on kolmandal kohal, Kohtla-Järve Viru Sputnik on aga kõik mängud kaotanud.

Läinud nädalavahetusel lõppes esimene ring kuuest, mis Eesti jäähokimeistrivõistlustel osalevatel meeskondadel mängida tuleb.

Enamik mängude tulemusi oli aimatavad, kuid mõned olid siiski üllatuseks. Nii kaotas üks favoriite Tartu Välk 494 Tallinnas debüteerinud Eaglesile. Tartlased tabasid küll väravaposte ja pidid pealinlaste väravavahi äärepealt sõelapõhjaks muutma, kuid suutsid ainult kaks väravat lüüa, need läksid Tartus mängivate narvakate Andrei Tihhomirovi ja Dmitri Raskidajevi arvele. Eaglesi koosseisus sai käe valgeks Tðehhist Eestisse naasnud narvakas Ivan Kuzmin.

See kaotus oli koos Eaglesi ja Narva PSKga kogutud punktide arvult turniiritabelis teist kohta jagavale Välgule juba teine. Erinevalt ülikoolilinlastest piirilinlastel debütantide alistamisega probleeme ei olnud – 7:3. Läinud nädalavahetusel oli PSK vastamisi meistri Tallinna Starsiga ning kaotas 0:4, lastes esimesel ja teisel kolmandikajal endale kummalgi kaks väravat lüüa.

„Mäng oli võrdne, võiks isegi öelda, et meil oli mõningane ülekaal. Kuid meil ei õnnestunud väravaid lüüa, tallinlased kasutasid aga oma arvulise ülekaalu ära,“ kommenteeris PSK treener Rais Davletkildejev mängu käiku. „Võib öelda, et esimene ring oli harjumiseks, sest me ei pidanud ühtki kontrollmängu. Seepärast me tahtsime ainult oma jõudu võrrelda, vaadata, mida me suudame. Üldiselt hindaksin esimese ringi tulemust rahuldavaks.“

Narvakate peatreeneri arvates suudab meeskond medalite eest võidelda. Plussiks on seegi, et meeskonnas on tagasi kaitsja Sergei Gulov, kuid Davletkildejevi arvates on probleem, et osa mängijaid ei harjuta süstemaatiliselt.

Romantsov loodab järgmisele põlvkonnale

Erinevalt Narva meeskonnast ei suuda Kohtla-Järve oma kuidagi oma esimest võitu saavutada. Viru Sputnik kaotas viimases mängus Starsile 0:11. Kohtlajärvelased lasid endale esimese värava lüüa enamuses (5:3) mängides, kui magasid maha Aleksandr Kuznetsovi läbimineku. Pärast seda, kui ilma osa paremate mängijateta Ida-Virumaale tulnud Stars pani teisel kolmandikul tuure juurde ja saatis veel kümnel korral litri Viru Sputniku väravasse, mida sel õhtul kaitses isegi Andrei Ðestakovi varasemate hiilgemängude taustal hea välja näinud Jevgeni Jakubovitð. Starsi koosseisus said resultatiivse söödu kirja ka Kuznetsov ja Roman Razumovski.

Nelja kohtumise järel on Viru Sputniku võitude real endiselt null, löödud ja endale lüüa lastud väravate suhe on 5:42. Viru Sputniku meeskonna treeneri Aleksandr Romantsovi arvates viivad uued reeglid mängu 20-25 aastat tagasi, seda võib pidada positiivseks, sest mäng muutub vaatemängulisemaks ja puhtamaks: „Me ei suuda ümber häälestuda ja mängijatele selgeks teha, et nii nagu varem ei tohi mängida – teenime mängus 60 karistusminutit, tehes täiesti põhjendamatuid rikkumisi. See ongi meie põhiprobleem.“

Aleksandr Romantsovi arvates on pikale veninud kaotusteseeria põhjus mitu aastat tagasi tekkinud põlvkondade vahe, samuti piirkonna raske sotsiaalne olukord: „On vaja oodata järgmise põlvkonna tulekut. Juba praegu on paar-kolm 16aastast poissi, kes suudavad ja peaksid koondises mängima, ka nooremaid on. Meie üks lootus on sellel põlvkonnal.“

ALEKSEI FJODOROV
aleks@pohjarannik.ee
www.pohjarannik.ee

Eelmine:
Järgmine: