03.08.2015
Jalgrattasport

Põneva Ida-Virumaa meistrivõistluse grupisõidus võitis Taavi Selder

22. juulil toimusid Kuremäel neljandad Ida-Virumaa Meistrivõistlused maanteeratturite grupisõidus. Kohale oli tulnud 32 ratturit, peamiselt Jõhvist ning Narvast, kuid tuli ka naabermaakonna sõitjaid, kes sõidu ka huvitavaks muutsid.

Esimeses sõidus anti start M/N 12 ja 14 sõitjatele, Naiste põhiklassile ning Seenior 3 võistlejatele, kellel tuli sõita viis 4,1 km pikkust ringi. Kohe sõidu alguses tõmmati võistjelaterivi väga pikaks, ning moodustusid väiksemad grupid ning üksiksõitjad. Kindlalt olid teistest üle Viktor Mihailov ja Gleb Karpenko ning see tandem võistluse ka lõpuni koos sõitis, kui finishis pani oma paremuse ning kogemused maksma Seenior 3 võitja Viktor Mihailov, Gleb Karpenko veeres üle joone teisena ning M14 klassis tõi see talle võidu. Kolmandana lõpetas M14 teisena Jevgeni Pogodin.

Ida-Viru Meistrid esimesest sõidust:
M12 – Mario Kivil
M14 – Gleb Karpenko
N14 – Mirell Semenkova
N – Kadri-Ann Jundas
M Seenior 3 – Viktor Mihailov

Õhtu teine start anti M16 ja M18, Meeste põhiklassi ning Seenior 1 ja 2 sõitjatele, sõita tuli 10 ringi. Juba enne starti oli õhus tunda teatavat närvipinget ning närviliselt kulges ka terve sõit. Kohe algusest võeti üles kiire tempo ning grupist lahti rebida püüti pidevalt. Esimese õnnestunud äramineku tegi juba teisel ringil Tauri Selder ning pool ringi hiljem ühines temaga klubi CFC esindaja Kadrinast, Rudolf Mets. Kahekesi sõites leiti ka üksmeel ning vahe peagrupiga kasvas. Paar ringi hiljem õnnestus grupilt eest sõita ka Taavi Selderil ja Narva sõitjal Andrei Bogdanovil ning üsna pea moodustus ette tugev nelik, kes võidusõidu parimad kohad ka omavahel ära jagasid. Lõpuspurdis näitas teravaimat jalga Taavi Selder kes sekundiga edestas M18 parimat Rudolf Metsa. Ligi minut hiljem saabusid finishisse nelikust maha jäänud Andrei Bogdanov ja Tauri Selder. Kulus pool minutit, ning saabus ka peagrupp, kuhu alles oli jäänud vaid neli sõitjat. Lõpetati järjestuses: Sten-Eric Nirgi, Reijo Peenema, Ainar Elberg ja Arvo Sala.

Ida-Viru Meistrid teisest sõidust:
M16 – Robin Nirgi
M18 – Rudolf Mets
M – Andrei Bogdanov
M Seenior 1 – Taavi Selder
M Seenior 2 – Arvo Sala

jrk.ee

Eelmine:
Järgmine: