09.09.2010

Polina Bratuhhinale tuli aasta parima tiitel ootamatusena

Eesti parimaks naisvõrkpalluriks valitud Narvast pärit Polina Bratuhhinale tuli selline tiitel üsna ootamatult. Alles 22. aastane Polina elab ja treenib Prantsusmaal. Kuigi mõtetes on vaid rannavõrkpall, tuleb enda ära elatamiseks siiski ka talvel saalis mängida.

Sind valiti äsja Eesti parimaks naisvõrkpalluriks. Kas selline tiitel tuli üllatusena? Mis tunne oli valituks saada?
Tuli jah üllatusena, ma üldse ei osanud oodata, et saan selle tiitli. Keegi ju pole minu mänge näinud, niiet ei saa objektiivselt hinnata kuidas ma esinesin siin Prantsusmaal. 

Kuidas vaatad tagasi esimesele hooajale, mil mängisid koos õe Nataljaga?
Arvan et esimene hooaeg õega naitas, et meil on potentsiaali ja me oleme suutelised väga heal tasemel mängu näitama. Järgmises hooajale vaatan vastu väga suurte lootustega.

Aasta 2010 suvi oli kindlasti kogemuste korjamise aeg. Räägi pisut järgmise aasta plaanidest?
Järgmine aasta plaanime alustada mai kuus MK-etappidega. Loodame, et suve keskpaigaks oleme hea hoo sisse saanud ning kuni MK-etappide lõpuni (novembrini) plaanime kõik etapid kaasa teha.

Kuidas üldse tekkis mõte hakata koos õega mängima?
Oleme kogu aeg unistanud koos mängida aga varem lihtsalt polnud selleks õigeid tingimusi ega võimalusi. Arvan, et siiani eraldi mängimine andis meile palju juurde ja arenesime teineteisest sõltumata.

Elad ja treenid Prantsusmaal. Kas jätkad saalivõrgpallurina või on ikkagi pikemas perspektiivis plaan ainule rannale pühenduda?
Olen sunnitud mängima see hooaeg veel saalis, kuna peab ju raha teenima, et suvel võistlustel käia saaks. Hetkel meil veel pole piisavalt palju sponsoreid, et saaks aastaringselt ära elada ilma “tööta”.

Kirjutate oma aasta kokkuvõttes, et talveperiood toob kaasa 6-8 nädalat rannavõrkpalli – kas seda pisut vähe ei ole. Parimad paarid harjutavad aasta läbi liiva peal.. ?
Loomulikult on seda vähe. Rohkem lihtsalt pole võimalik – saalivõrkpalliklubi tuleb mulle niigi vastu, et saaks piisavalt aega rannavõrkpalli harjutada.

Kais-Vesik käisid olümpial, kindlasti püüdlevad sinna poole ka Vesik-Jaani. Millal võiks teid olümpial näha?
Loodan, et kunagi saab ka meid näha olümpial 🙂 Olen väga optimistlik selles suhtes. Oleme ju alles 22-aastased. Tipud on hetkel 28-33, nii et aega meil veel on.

Mis võlub sind rannavõrkpalli juures rohkem kui saalis mängides?
Ma arvan, et kuna selle alaga on eestlastel rohkem võimalik olümpiale pääseda!

Kuidas veedad vaba aega?
Loen raamatuid, õpin keeli ja teen käsitööd – siin Prantsusmaal on suht igav elu.

Too mõni enda eeskuju spordis läbi aegade? Miks just nemad?
Kui olin noor ja alles võrkpalliga algust teinud, tahtsin olla nagu Jekaterina Gamova – pikk ja maailma üks parimaid. Nüüd on mul päris palju tuttavaid sportlasi, keda ma austan ja tahaks olla nagu nemad. Mõned neist on juba tuntud ja mõned on minu ealised. Samas on nad saavutanud palju rohkem kui mina.

On juttu olnud, et rannavõrkpalli neiud võiksid mängida stringides… Mida sina sellest arvad? Kas liiga seksikaks ei läheks see spordiala?
Ma arvan, et liiga seksikaks ei läheks, kuna päris paljudele mängijatele stringid üldsegi ei sobi. Mulle endale ei meeldiks stringides mängida – see oleks äärmiselt ebamugav.

Millal on ideaalne rannavõrkpalli mängimise ilm?
Kuum juulikuu ilm koos mõnusa tuulega Mulle meeldib kui on kuum ja päike!

Eestisport.ee

Eelmine:
Järgmine: