28.10.2011
Firmasisesed

PILDID! Raske võidu saanud KK HITO/Jõhvi tõusis ainuliidriks

Eesti korvpallimeistrivõistluste esiliigas reedel neljanda võidu saanud KK HITO/Jõhvi tõusis C-alagrupis ainuliidriks.

Reedel oli esiliiga C-alagrupis kaks neljanda vooru mängu, kus võõrustaja rollis olid meistrivõistlusi kolme võiduga alustanud meeskonnad. Õhtu esimeses mängus sai eelmise hooaja hõbe Tallinna Balteco tabelisse hooaja esimese kaotuse, 62:69 jäädi alla Tallinna BC Kalev II meeskonnale, kes tõusis tabelis nende kõrvale, mõlemal meeskonnal on tabelis 3 võitu ja 1 kaotus.

 

Õhtu teises mängus alistas KK HITO/Jõhvi 73:68 Kuressaare SWE-7. Saarlased vähendasid 73:62 kaotusseisul vahet viimasel 30 sekundil kahe tabava kaugviskega, kuid ohtlikuks nad lõpus väljakuperemeestele ei saanud.

Ei tundunud nad ohtlikud ka mängu alguses, HITO/Jõhvi. 6:6 seisult rebis HITO/Jõhvi end ette ja avaveerand võideti 24:10.

Ka teise veerandi algus hitojõhvilastele midagi hirmsat ei lubanud, saadi ette 30:12 ja 31:14. Veerandaja viimase nelja minutiga HITO/Jõhvi enam punktilisa ei saanud, eksiti kõikvõimelike visetega ja õnneks külalisedki eriti osavamad polnud, nii oli vaheajaks vahe veel 7 punkti 31:24.

Kolmandal veerandil suutis HITO/Jõhvi vahet hoida ja veidi kasvatadagi (42:33, 44:35, 46:35), kuid kaks minutit enne veerandaja lõppu oli vahe taas seitse punkti – 48:41 ning kuigi vastastel õnnestus vahet vähenda ka neljale punktile (48:44), suutsid veerandaja lõpuks hitolased siiski vahe saada üheksale silmale – 53:44. Viimast veerandaega silmas pidades selgus, et see vahe oli ka hädavajalik.

57:47 oli viimane soliidne eduseis, mis kahanes kiirelt seisuks 57:53 ning tundus, et Priitudevahetus (hooaja esimesed kolm mängu idavirulaste pingil istunud Priit Käen oli koos mängiva abitreeneri Margo Taliga Riias noorkorvpalluritega võistlusreisil ning nii aitas esindusmeeskonna hädast välja A-klassi treener, kevadel Eesti parimaks noormeeste treeneriks valitud Priit Sternhof) võib kalliks maksma minna. Seda enam, et 59:53 seis muutus seisuks 59:57 – sellelt seisult jäi mängida veel kuus minutit. Vastastel oli võimalik viigistadagi, kuid seda ei suudetud, küll suudeti korraks veel vahe saada kahele punktile (61:59), kuid viimase viie minuti mõlemapoolses ebakindluses osutus veidi kindlamaks HITO/Jõhvi, kes sai ette 67:60 ja viimased paar minutit enam pinget ei tekitanud.

Kui HITO/Jõhvi tavalised liidrid Siim Laur (13 p) ja Edvard Trumm (11p, 13 lp) jäid seekord oma hooaja parematele näitajatele alla, siis väga hea partii esitas Jarko Kool,kes viskas 26 mänguminutiga 21 punkti, tabades kõik kaheksa väljateenitud vabaviset.

Vastaste parim oli kümne meistriliiga hooaja kogemusega Mario Polusk, kes viskas 23 punkti.

Esimese nelja vooruga on KK HITO/Jõhvi 18st esiliiga meeskonnast olnud kõige parema rünnakuga (keskmine 99,3 punkti mängu kohta) ja kõige parema kaitsega (keskmine 68,8). Ehk saarlastel lasti endale reedel visata hooaja traditsioonilised punktid, kuid rünnakul jäädi paarkümmend punkti tavalisega võrreldes lahjemaks.

Kuidas läheb Ida-Virumaa esindusklubil esimese etapi viimases voorus, kus vastaseks on vana rivaal Tallinna Balteco, selgub juba tuleval reedel, 4. novembril kell 20 Jõhvi spordihallis algavas kohtumises. Viimati olid need meeskonnad vastamisi eelmise hooaja lõpus Kohilas peetud finaalturniiril, kus poolfinaalis suutis Baleteco (tollane Filmipood.ee) HITOt võita ja lõpuks sai pealinna meeskond Kohila SK järel teise koha ja tollal vaid HITO nime kandnud meeskond sai pronksi.

Pildid: http://pildid.sportiv.ee/thumbnails.php?album=2079

Johvisport.ee

Eelmine:
Järgmine: