20.03.2011
Suusatamine

PILDID! Niglase auhinnavõistlus kogub populaarsust

Piret Niglase auhinnavõistlus suusavahetusega sõidus toob iga aastaga Kohtla-Nõmmele kokku aina rohkem võistlejaid üle Eesti.

Põhjus on selles, et Eestis noortel teist samalaadset võitlust ei ole ning ka täiskasvanutel on selles formaadis võistlusi kavas harva.

Pikk võitluspäev algas tillusõiduga, mis oli ainus, kus sõitjatel polnud vaja suuski vahetada. Esimese võitlusstardina oli kava 1+1 km suusasõit, kus klassis M10 oli parim Anders Veerpalu ning klassis N10 oli kiireim Pia Kivil ja klassis N12 Aveli Uustalu.

Tõeline masstart oli klasside M12, M14 ja N16 sõit, kus korraga läks rajale 26 võitlejat. Klassis M14 sai põnevas heitluses esikoha Tair Tooming, klassis M12 näitas oma selle aasta ülekaalu ka Kohtla-Nõmmel Vane Vähk ja klassis N14 oli parim Jonne Rooma. Sama pikk võistlumaa oli ka klassides N16 ja NV, kus said esikoha vastavalt Anette Veerpalu ja Livian Laaneots.

3 + 3 km sõidus said klassivõidu Aleksandr Hlobõstin (M16), Andrei Dudarev (MV), Ave Ansper (N18) ja Maris Nurm (N).

Päeva viimane sõit oli meeste 5 + 5 km, kus kaks duelli pidasid maha Sillamäe ja Illuka esindajad. Esikohaheitluses alistas Aleksandr Maslennikov Janek Vallimäe, pronkiheitluses oli Avo Sambla parem Juri Lukinskist. Auhinna said ka viiena koha pälvinud Peep Kivil ja viimasena esikuuikusse mahtunud, parim kohalik sõitja Kaspar Räitsak.

Protokoll: https://sportiv.ee/protokoll/PNAV200311_pr.xls

Pildid: http://pildid.sportiv.ee/thumbnails.php?album=1782

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: