16.10.2010
Firmasisesed

PILDID! KK Hito pääses BC Viru Basketi vastu lisaajal

Ida-Virumaa korvpallimeistrivõistluste meistriliigas peeti laupäeval kolm teise vooru mängu, neist põnevaimas alistas tiitlikaitsja KK Hito meistriliiga uustulnuka BC Viru Basketi alles lisaajal 88:83.

Vokas peetud mängu algus rullus edukamal KK Hito meeskonnale, kes võitis poolaja 45:36 ja oli kolmanda veeradaja keskel 52:43 ees. BC Viru Basket suutis 8:0 spurdiga vähendada vahe ühele punktile, kuid Hito vastas kohe 11:0 spurdiga ning viimane veerand algas külaliste eduseisul 63:51.

BC Viru Basket leidis endas jõudu teisekski spurdiks, mis osutus esimesest edukamakski ning 59:68 kaotusseis muutus viie minutiga 70:68 eduseisuks. Suurim oli Viru Basketi edu eelviimase minuti alguses kui juhti 74:71 ja kuigi Hito jõudis viigini 74:74 oli võimalus Viru Basketil mäng viimase rünakuga enda kasuks pöörata. Kiirrünnakust saadi küll viga, kuid kuna see oli Hitole sel veerandil alles neljandaks veaks, siis vabaviskeid ei järgnenud. Küll oli Viru Basketil seejärel 13,9 sekundit aega otsustav vise teha, seda aga ei sündnud ja hoopiski 2,9 sekundit enne normaalaja lõppu kaotati pall ja anti sellega võimalus Hitole mäng lõpetada. Tuli aga lisaaeg.

Lisaajal said hitolased lõpuks aru, et nii tulega mängides võidakse sel hooajal esimest korda (Eesti esiliigas on neil kaks võitu ja Eesti teises liigas viis võitu) end ka põlema panna ning mäng võideti 88:83.

Teistes meistriliiga teise vooru kohtumistes oli Toila kodusaalis parem Askelest 70:66, kusjuures Toila meeskond tegi otsustava spurdi kolmandal veerandajal kui kuue minutiga tabati viis kolmest, millele tuginedes muutus 35:33 eduseis 56:44ks. Viimasel veerandil suutsid külalised küll paari punkti kaugusele jõuda, kuid kui viimasel veerandajal tabatakse vabaviskeid 11st 5, siis on raske paremat tahta. Seega Toilale lisaks esimese vooru 65:49 (pildid>>>) võidule Iisaku KK üle tabelisse teine võit.

Kaks võitu kahest mängust on ka Kohtla-Järve Remeksil, kes avavoorus oli kodusaalis parem BC Viru Basketist 75:64 ning teises voorus sai Remeks üllatavalt kindlalt 80:54 (pildid>>>) jagu kodus mänginud Iisaku KKst, kes on viimastes voorudes teinud mehetegusid Eesti meistrivõistluste teises liigas. Iisakus rullus mäng omapäraselt, avaveerandi võitis Remeks 19:17 ja teisel veerandil said nad ette 28:17, 30:21 ja 39:25, poolajaks vähenes vahe kümnele puktile 39:29.   

Kolmandal veerandajal suutis Iisaku vahe vähedada kolmele punktile (seis Remeksi poolt vaadates 47:44), kuid kohe vastas Remeks 10:0 spurdiga ja enam Iisaku ei tõusnud. Viimased neli minutit võitis Remeks 12:2 ja nii oli lõpuks vahe koguni 26 punkti – 80:54.

Pühapäeval peab oma hooaja esimese kohtumise eelmise hooaja esiliiga võitjana meistriliigasse tõusnud Jõhvi BC Karjamaa, kellega kahe hooaja vahel liitusid ka tugevamad narvakad – selle tulemusena sel hooajal üle pika aja pole maakonna meistrivõistlustel esidatud Eesti suuruselt kolmanda linna korvpall. BC Karjamaa kohtub pühapäeval Jõhvi spordihallis esimese vooru edasilükatud mängus kell 15 Askele meeskonnaga.

Esiliigas liider Iisaku/Kaitseliit

Laupäeval peeti ka üks mäng esiliigas, kus hooaja teise võidu sai avavoorus Vikingmodumi 85:63 (pildid>>>) alistanud Iisaku/Kaitseliit, kes teises voorus võitis kodus Askele IV 93:80 (pildid>>>).

Pühapäeval peetakse esiliigas kaks mängu, Jõhvis on vastamisi esimeses voorus Mäetagusele 45:91 alla jäänud Viru JVP 91:45 ja hooaja esimese kohtumise pidav Kiviõli/Maidla ning Mäetagusel kohtuvad Mäetaguse ja avavoorus Kohtla-Nõmmele viimase sekundi viskest 51:52 kaotanud Sillamäe Kalev.

Kuna Maidla saalis pole põrand veel uutele nõuetele vastavusse viidud on esimese vooru kohtumine Askele IV –Kiviõli/Maidla edasi lükatud novembrisse. Teise vooru viimane mäng Vikingmodum – Kohtla-Nõmme on kavas 23. oktoobril.

Hooaja infoleht: https://sportiv.ee/ivkorvpall1011.htm

sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: