10.02.2012
Firmasisesed

PILDID! Ka Tartu Ülikool II osutus hitolastele kergeks saagiks

1,3 sekundit lõpuni ja HITO/Jõhvi peatreener Priit Käen võtab minutilise mõtlemisaja, mille tulemusena tekkis küll algsest plaanist veidi teistsugune liikumine, kuid tulemus oli seda ilusam. Koos lõpusireeniga realiseeris Siim Laur Andrus Lehismetsa söödu visates palli korvi korvilaua tagant visatud viskega. Just selliste momentide pärast tasub olla saalis lõpuni, kuigi HITO/Jõhvi oli selleks ajaks ees juba enam kui kolmekümne punktiga. Lõppskoor 107:69 tähendas seda, et HITO/Jõhvi oli saanud vahegrupis juba 10. võidu, sedakorda oli reede õhtul Jõhvi spordisaalis ohvriks Tartu Ülikool II.

HITO/Jõhvi jäi küll 2:4 taha, kuid see oli ka väljakuperemeeste ainuke nõrkusehetk, sest järgneva kolme minutiga ei lastud vastastel korvist mõeldagi. Väljakuperemehed läksid ette 10:4, võitsid avaveerandi 25:12, poolaja 44:31, juhtisid kolmanda veerandi lõpuks 77:52 ning vormistasid võidu nagu kirjutatud seisuga 107:69.

HITO/Jõhvi edukaim korvikütt oli Siim Laur 31 punkti ja väga mitme pealtpanekuga. Kolmikduubli tegi Edvard Trumm, kes kogus 26 punkti, 22 lauapalli ning tema katmisel tehti 10 viga. Kahekohalise arvu punkte viskas ka Margo Tali, kelle 11st punktist 9 tulid kaugvisetest, mida ta proovis neljal korral. Vastaste edukaim oli 12 punkti ja 9 lauapalliga kohtlanõmmelane Artur Saariste, kes nädal varem A-klassi mängus oli hitolasi kostitanud koguni 28 punktiga, kuid ka Tartus peetud mängus ei saanud tartlased noortele hitolastele vastu, siis oli vahe tõsi küll vaid kolm punkti.

A-tugevusgrupis on eelmisel kevadel pronksimängus kohtunud meeskonnad tabeli eri osades. Eelmise hooaja pronks HITO/Jõhvi on 10 võidu ja 1 kaotusega esimene ning TÜ II 1 võidu ja 9 kaotusega üheksas.

HITO/Jõhvil jääb vahegrupis pidada veel viis mängu, neist järgmised kaks on võõrsil Rapla KKga (aeg lahtine, tõenäoliselt 16.02) ja Tamsalu Los Toros/Simuna Ivaxiga (2. märtsil). Seejärel peetakse kaks mängu kodus, 9. märtsil võõrustatakse tiitlikaitsja Kohila SKd ja nädal hiljem Tallinna SK Marcust. Vahegrupi viimases mängus ollakse märtsi lõpus võõrsil vastamisi KK Räpina Kotkad meeskonnaga.

Kui koha vahegrupi esinelikus (ja sellega koha otse veerandfinaalis) on KK HITO/Jõhvi endale sisuliselt kindlustanud, siis allesjäänud mängudega on vaja vormistada ka vahegrupi võit, mis annab eeldused korraldada nelja meeskonna finaalturniir kodusaalis. Selleks tuleb mõistagi vahegrupi võitmise järel olla edukas ka veerandfinaalis, kus vahegrupi võitja vastaseks tuleb 8. ja 9. asetusega (tõenäoliselt Marcus ja TÜ II) meeskonna 1/8finaali võitja. Veerandfinaalis mängitakse niikaua kuni üks osapoolest saab kaks võitu. Finalaturniiril on poolfinaalid ja medalimängud ühe võiduni.

Pildid: http://pildid.sportiv.ee/thumbnails.php?album=2185

johvisport.ee/Sportiv.ee
 

Eelmine:
Järgmine: