04.08.2012

PILDID! Jõhvi Cupi võit läks Iisakusse

Jõhvi Cupi võitis nelja võistkonna seas Iisaku võistkond Elmar&Co.

JÕHVI CUP VÕRKPALLIS
 04.08.2012                                                                                         
Jõhvi Spordihalli staadion ja Spordihall
 

Ka sel aastal osales Jõhvi Cup’il neli võistkonda: Harrastajad, Jõhvi, Narva, Elmar & CO, kuid see-eest olid mängud veel tasavägisemad. Alustasime mängimist staadionimurul, kuid tugev vihmasagar sundis meid minema saali mängima. Muru muutus libedaks ja ei tahtnud riskida mängijate tervisega, kuigi pärast paistis uuesti päike.

Loosi tahtel läksid esimestes kohtumistes vastamisi Harrastajad ja Elmar & CO ning Jõhvi ja Narva.

Esimeses geimis võtsid Harrastajad kohe initsiatiivi enda kätte ja läksid juhtima 11:8, kuid siis sai võistkond Elmar & CO ka oma mängu enam-vähem käima. Harrastajad juhtisid veel 23:20, kuid siis sai võistkond Elmar & CO neli punkti järjest ja läks ise omakorda juhtima. Harrastajad viigistasid seisu 24:24, Elmar & CO sai punkti, Harrastajad viigistasid jällegi seisu, kuid lõpus olid ikkagi kindlam Elmar & KO ja võitis selle geimi 27:25. Teine geim kulges suurte tõusude ja mõõnadega mõlemale võistkonnale. Kui geim algas Elmar & CO mõnepunktise eduga, siis Harrastajad said neli punkti järjest ja läksid ise juhtima 8:6. Edasi sai aga Elmar & CO koguni 8 punkti järjest ja läks juhtima 14:8. Vahepealsele tasavägisele mängule järgnes Harrastajate seeria – 7 punkti järjest ja siis juhtisid juba nemad 22:20. Edasi said võistkonnad punkte paarikaupa kuid teise geimi võitsid Harrastajad 26:24. Kolmas geim aga ei tulnud neil üldse välja ja selle võitis Elmar & CO 15:8 ning kogu mängu 2:1.

Kohtumises Jõhvi – Narva läks Narva kohe juhtima 12:3, siis sai Jõhvi 5 punkti järjest ja mäng enam-vähem tasakaalustus. Seisul 18:14 sai Narva omakorda 5 punkti järjest ja geimi lõpp kuuluski neile tulemusega 25:17. Teise geimi algus oli tasavägisem, kus Jõhvi läks omakorda juhtima 9:5, kuid eduseisu nad hoida ei suutnud. Narva sai 7 punkti järjest ja võitis ka selle geimi 25:20 ning kogu mängu 2:0.

Teise vooru kohtumises Narva ja Elmar & CO võistkondade vahel kulges mäng punkt-punktilt seisuni 22:22. Geimi lõpus eksisid narvakad ja Elmar & CO võitis esimese geimi 25:22. Teine geim algas samamoodi punkt-punkti mänguga, kuid siis sai Narva paar korda 3 punkti järjest ja läks juhtima 14:10, nad juhtisid veel 22:18. Elmar & KO sai kahel korral 3 punkti järjest, viik saabus seisul 24:24. Geimi võidupunktid saavutas Elmar & CO ja kogu mäng oligi võidetud 2:0.

Kuigi Jõhvi hakkas visalt vastu Harrastajatele, kaotasid nad kohtumise 0:2 (21:25; 22:25).

Viimase vooru kohtumised olid otsustava tähtsusega turniiri paremusjärjestuse selgitamisel, kuna juhendi järgi andis võit 2:0 võitjale 3 punkti, võit 2:1 aga võitjale 2 punkti ja kaotajale 1 punkti. Enne viimast vooru oli järjestus selline: Elmar & CO 5,  Harrastajad 4, Narva 3, Jõhvi 0.

Kolmanda vooru Harrastajate ja Narva vahelise mängu esimene geim oli jällegi maratongeim. Algas see Narva juhtimisel. Nad juhtisid 18:11, siis vähendasid Harrastajad 4 punktiga kaotusseisu ja edasi veel mitu punkti korraga. Seisul 24:22 Narva juhtimisel said Harrastajad 3 punkti järjest ja läksid omakorda ise juhtima. Edasi kulges mäng punkt-punktilt seisuni 27:27. Lõpus narvakad eksisid ja Harrastajad võitsid geimi 29:27. Teises geimis aga ei tulnud Harrastajatel mäng üldse välja ja nad kaotasid selle geimi koguni 13:25. Kolmandas geimis oli neil aga mängulust tagasi. Algas see geim punkt-punkti mänguga. Seisul 5:4 Narva juhtimisel said Harrastajad 6 punkti järjest ja sisuliselt see otsustas ka selle geimi saatuse. Harrastajad võitsid 15:9 ja kogu mängu 2:1.

Ka teise väljaku kohtumine Jõhvi ja Elmar & CO vahel oli kolmegeimiline. Arvatavasti mõjus see, et Elmar & CO võistkonnal olid eelmised kohtumised väga rasked, koguda end esimeses geimis – nad kaotasid selle 15:25. Teises geimis nad suutsid end kokku võtta ja võitsid selle geimi omakorda 25:15. Kolmas otsustav geim oli täis dramaatikat Jõhvi võistkonnale. Nad juhtisid 8:4, kuid siis saabus suur mõõn, Elmar & CO sai 6 punkti järjest ja läks omakorda juhtima 10:8. Edasi Jõhvi toibus ja suutis viigistada seisu 15:15, kuid lõpp kuulus ikkagi Elmar & CO võistkonnale, kes võitis geimi 17:15 ja kogu mängu 2:1 ning ühtlasi ka turniirivõit. II koha saavutasid Harrastajad ja III koha sai Narva võistkond. Neljanda kohaga pidi leppima Jõhvi.

I koht – Elmar & CO 7 punkti (6:2) – Ene Laanemets, Helge Murutalu, Karmo Aros, Alar Tetting, Aulis Paal, Tormis Otsma
II koht – Harrastajad 6 punkti (5:3) – Merlin Paas, Olesja Kudina, Gert Niinepuu, Toomas Stroo, Taavi Põllu, Talis Põllu, Madis Volt
III koht – Narva 4 punkti (3:4) – Ksenia Kuznetsova, Valentina Parubtðisena, Georgi Korotkov, Dmitri Korotkov, Ilja Jegi, Aleksandr Kostjukevitð
IV koht – Jõhvi 1 (1:6) – Aljona Tumanova, Jana Borissova, Anatoli Komissarov, Anton Kirillov, Anton Ivanov, Anton Semjonov, Dmitri Ussov, Sergei Zahharov
Kohtunikud: Ülo Raidma ja Sergei Zahharov
Sekretärid: Rene Kundla, Aime Luuk

Pildid: http://pildid.sportiv.ee/thumbnails.php?album=2418

AIME LUUK

Eelmine:
Järgmine: