27.02.2014

PILDID! Ida-Virumaa võõrustab Eesti sportlikke valdu

Märtsikuu esimestel päevadel peetakse Ida-Virumaal 22. Eesti valdade talimängud, kus võisteldakse mäesuusatamises, males, kabes, lauatennises, meeste ja naiste korvpallis ning kavas on ka juhtide võistlus.

Algselt oli plaanis pidada ka võistlus murdmaasuusatamises, kuid siin sekkusid korraldusse ilmaolud ja kahjuks Pannjärvel suusavõistlusi pidada ei saa.

Kahepäevased võistlused algavad Kiviõli seikluskeskuse mäel, kus laupäeval kell 9.30 alustavad mäesuusatajad, kusjuures lisaks 22. valdade talimängudele peetakse seal samal ajal ka 30. Eesti linnade talimängude mäesuusatamise võistlused. Ülejäänud linnade mängude alad peetakse Lääne-Virumaal. Valdadel lähevad mäesuusatamises arvesse nelja parema võistleja punktid.

10.15 alustatakse Jõhvi spordihallis meeste korvpallivõistluste finaalturniiriga, kuhu pääses 16 meeskonda, kes on jagatud nelja alagruppi. Alagrupi võitjad pääsevad poolfinaali, alagruppide teised selgitavad kohad 5.-8., alagruppides kolmandale kohale jäänud meeskonnad mängivad kohtadele 9.-12. ja alagruppide viimased jäävad jagama 13.-16. kohta.

10.30 algab naiste korvpalliturniir, kus osaleb 11 naiskonda. Kahe alagrupi mängud peetakse Jõhvi vene gümnaasiumis, ühe alagrupi mängud toimuvad Voka spordihallis. Naiskondadest pääsevad iga alagrupi kaks paremat play-offi, alagruppide kolmandad mängivad kohtudele 7.-9. ja alagruppide neljandad mängivad 10.-11. kohale.

10.30 alustatakse Jõhvi gümnaasiumis male ja kabe ning Ida-Virumaa kutsehariduskeskuses lauatenniseturniiriga. Nendel aladel esindavad omavalitsusi viieliikmelised võistkonnad, mille koosseisus on kaks meest, üks naine, üks poiss ja üks tüdruk (noored sündinud 1998. aastal ja hiljem). Males on kirjas 15, kabes 19 ja lauatennises 24 võistkonda.

10.55 tehakse Jõhvi spordihallis meeste korvpalliturniiril väike paus ning toimub võistluste pidulik avamine.

Seejärel siirduvad valdade juhid Jõhvi kontserdimajja, kus peetakse juhtide võistlus, kus kavas on lumegolf, siseorienteerumine ja laskmine.

Pühapäeval austavad lauatennisistid, maletajad ja kabetajad kell 9. Samal ajal algavad ka naiste korvpalli poolfinaalid, meeskorvpallurid peavad oma poolfinaalid kell 9.40. Nii naiste kui ka meeste korvpalliturniiri poolfinaalid ja medalimängud peetakse Jõhvi spordihalli suures saalis. Samas toimuvad ka alates kella 15st male ja kabe ning korvpalli autasustamised ning alates 15.30st talimängude lõpetamine.

Talimängude kokkuvõttes läheb igal võistkonnal arevesse nelja parema ala kohapunktid. Võistkondlikku arvestust peetakse kahes grupis, suurte ja väikeste (kuni 2000 elanikuga) valdade arvestuses.

Talimängude info: http://www.joud.ee/est/g78s2951

Eelmisel aastal Võrus peetud talimängudel võitis suurtest valdadest Tartu vald ja väikestest Mäetaguse vald. Alade kaupa oli Tartu parem males, Tähtvere naiste korvpallis, Kose meeste korvpallis, Rae kabes ja Võru mäesuusatamises. Juhtide võistlusel osalesid 25 omavalitsuse võistlejad. Kokku osales eelmisel talvel talimängudel 60 valda.

Pildimeenutus eelmise aasta talimängudest
Murdmasuusatamine: http://pildid.sportiv.ee/thumbnails.php?album=2597
Laskesuusatamine: http://pildid.sportiv.ee/thumbnails.php?album=2600

Pildimeenutus kaheaastatagusest Jõgevamaal toimunud valdade talimängudest: http://pildid.sportiv.ee/index.php?cat=118

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: