14.01.2012
Firmasisesed

PILDID! HITO/Jõhvi võitis 13ndal 13ga

KK HITO/Jõhvi alistas reedel kodusaalis Eesti korvpallimeistrivõistluste esiliiga A-tugevusgrupi mängus Tamsalu Los Toros/Simuna Ivaxi 88:75.

Kuue minutiga 17:8 algedu saanud, kuid selle pooleteist minutiga käest andud HITO/Jõhvi suutis avaveerandi lõpuks taas edu üheksapunktiliseks viia – 29:20.

Teisel veerandil juhtisid väljakuperemehed neli minutit enne poolajavilet 36:30, kuid peagi leiti end esmakordselt kaotusseisust –38:39. Poolaeg siiski võideti 40:39.

Kolmanda veerandi esimene pool kulges paremini läänevirulastele ja Kohtla-Järve linnapea Jevgeni Solovjovi ees kujunes idavirulaste kaotusseis vahepeal juba kuue punktiliseks – 43:49 ja 46:52. Mängida jäi veerandaega neli ja pool minutit. Jarko Kooli ja Markus Laanemetsa kaugvisete toel seati jalule viik ja spurt lõppes seisul 61:52. Neljaminutiline periood kuulus väljakuperemeestele 15:0. Kolmas veerand lõppes 61:54.

Viimasel veerandil lähemale kui viis punkti külalised ei saanud. Korraks oli vahe juba 16 silma (82:66) ja lõpp saabus seisul 88:75. HITO/Jõhvi parim oli 33 punkti ja 13 lauapalliga Siim Laur. 14 punkti viskas ja 10 lauapalli hankis Edvard Trumm. Kuuest kaugviskest tabas neli ja kogus 12 punkti Markus Laanemets. 9 punkti viskas Jarko Kool, 8 punkti Sander´Saare, 5 Georg Tambre, 3 Margo Tali, 2 Marek Vinni ja Andrus Lehismets. Vastaste edukaim oli Ida-Virumaa juurtega Raido Villers, kes viskas 18 punkti ja võttis 16 lauapalli.

Koguni kolm HITO/Jõhvi algviisku mängijat (Sander Saare, Margo Tali, Edvard Trumm) kogusid viis viga, lisaks said Siim Laur, Jarko Kool ja Georg Tambre 4 viga. Kuna aga hitolased olid mängul 12 mehega, siis eelmise hooaja saatus, lõpetada Tamsalu vastu kohtumine nelja mehega, seekord väljakuperemehi ei ohustanud.

Pildid: http://pildid.sportiv.ee/thumbnails.php?album=2140

6 võidu ja 1 kaotusega on KK HITO/Jõhvi A-tugevusgrupis esikohal. Teisel kohal on Rapla KK II 5 võidu ja 2 kaotusega ning kolmandal kohal Tallinna Balteco 4 võidu ja 2 kaotusega. Enne reedet Baltecoga kohta jaganud Tamsalu langes nüüd viiendaks, neil on 4 võitu ja 3 kaotust. Kokku peavad meeskonnad grupis 16 mängu ehk ees on näiteks hitolastel veel üheksa vahegrupi kohtumist. Neist järgmised kaks on kavas võõrsil, 20. jaanuaril mängitakse Kohilas sealse meeskonnaga, kes eelmisel kevadel esiliiga võitis. Kuus päeva hiljem on idavirulaste vastaseks pealinnas SK Marcus. Kodus mängib HITO/Jõhvi taas 3. veebrauaril, siis on vastaseks KK Räpina Kotkad meeskond. Hetkel on Kohilal tabelis 3 võitu ja 2 kaotust, Marcusel 2 võitu ja 5 kaotust ning Räpinal 3 võitu ja 3 kaotust.

A-tugevusgrupi üheksal meeskonnal on siht saada grupis nelja parema hulka, sellega tagatakse koht otse veerandfinaalis, ülejäänud alustavad koos kolme B-tugevusgrupi meeskonnaga 1/8 finaalis. Lisaks on oluline saada A-tugevusgrupis esikoht, sest esikoha võitnud meeskonna koduväljakul toimub nelja parema meeskonna osavõtul toimuv finaalturniir.

Erileht: http://spordihall.johvisport.ee/index.php?id=103276

Johvisport.ee

Eelmine:
Järgmine: