16.12.2006
Firmasisesed

Pidamata on veel kaks mängu

LIVING.ee Ida-Virumaa meistrivõistlustel korvpallis ja Ida-Virumaa korvpallikarikavõistlustel on selle aastanumbri sees pidamata kokku vaid kaks mängu. Tuleva nädala reedel kohtuvad meistrivõistluste esiliigas Sillamäe Kalev – Jõhvi SK ja nädal hiljem on karikavõistluste poolfinaalis vastamisi KK Hito – Toila.

Karikavõistlustel on selgunud esimene finalist, kelleks on KK Narva, kes pühapäeval toimunud poolfinaalis alistas Vikingmodumi 108:86. Teine poolfinaal tõotab tulla põnevam, sest Toila – Hito mäng meistrivõistlustel lõppes toilakate kasuks 85:83.

LIVING.ee meistrivõistluste meistriliigas on kõik meeskonnad vähemalt ühel korral üksteiselt mõõtu võtnud ja Iisaku – Hito on ette pidanud ka teise ringi kohtumise. Tabeli tipus on 4 võidu ja 1 kaotusega Toila, kes  on ainsa kaotuse vastu võtnud AK Askelelt (68:75). 4 võidu ja 2 kaotusega on teine KK Hito, AK Askele ja Remeks jagavad 3 võidu ja 2 kaotusega 3.-4. kohta. KK Narval on 2 võitu ja 3 kaotust ning Iisaku KK on kaotanud kõik senipeetud kuus kohtumist. Meistriliigas on põhiturniiril tähtsus play-offi paaride kujunemisel, sest otsustavasse järku pääsevad kõik kuus meeskonda, kuid kaks paremat on esimese ringi ehk veerandfinaalide mängudest vabastatud. 

Esiliigas mängivad 10 meeskonda selgitavad esimesel etapil kahes alagrupis need kuus meeskonda, kes järgmisel etapil jätkavad mänge kohtadele 1.-6., ülejäänud selgitavad kohad 7.-10. A-alagrupis on kõik meeskonnad idanud kuus kohtumist ja selge on see, et viimastes voorudes selgitavad neli meeskonda kes mis järjekorras edasi pääsevad. Kindel on koht esikuuikus Viru ÜJP-l (5-1; pidamata mängud BC Karjamaa ja Vikingmodumiga), head võimalused edasipääsemiseks on ka Mäetagusel (4-2; pidamata mängud BC Karjamaa ja SMK Aseriga). Koha pärast tugevamasse gruppi heitlevad ka SMK Aseri (3-3; pidamata mängud Vikingmodumi ja Mäetagusega) ja Vikingmodum (2-4; pidamata mängud SMK Aseri ja Viru ÜJPga). Vee segaja roll jääb edasipääsulootused minetanud BC Karjamaale (1-5).

Esiliiga B-alagrupis on terad sõkaldest eraldunud ja viimased mängud alagrupis peavad selgitama, millise pagasiga meeskonnad edasi lähevad – omavahelised mängud võetakse teisele etapile kaasa. Tugevamasse gruppi pääsesid Iisaku KK II (5-1), Sillamäe Kalev (4-1), Kohtla-Nõmme/DHL (5-2), nõrgema grupiga peavad sel hooajal leppima Remeks/Intro (1-6) ja Jõhvi SK (0-5).

Teises liigas selgitavad kaheksa meeskonda paremusjärjestuse kaheringilisel turniiril, millest esimene ring on lõppenud. Meeskondade taseme võrdsusest annab märku asjaolu, et tabeli tipus olev Avinurme alistas viimases mängus koduväljakul ainsana võiduta püsiva Sillamäe SK Kalevi II meeskonna alles lisaajal 68:66. 6 võitu ja 1 kaotuse saanud Avinurme on teise liiga tabeli tipus koos Viru ÜJP II meeskonnaga. Võit vähem ja kaotus rohkem on kirjas Maidla/Kiviõli ja Askele IV meeskonnal. Väikese vahega järgnevad KK Hito II (3-4), Iisaku KK III (2-5), Must Hobune (1-6) ja Sillamäe SK Kalev II (0-7).

Tulemused ja tabeliseisud leiab huviline aadressilt https://sportiv.ee/korvpallMV_06/ivmv_korvpall_0607_veeb.htm 

Eelmine:
Järgmine: