20.05.2011
Petank

Petangitipud laupäeval Mäetagusel

Laupäeval peetakse Mäetaguse põhikooli staadionil maakonnas esimest korda meeste Euroopa petangimeistrivõistluste valikturniir. Samas on võimalik petangis kätt proovida kõikidel soovijatel.

Meeste Euroopa petangimeistrivõistluste Eesti katsevõistlustele on registreerunud 6 meeskonda, teiste seas asuvad võistlustulle ka seitse ja pool Ida-Virumaa petankerit. Täisverelise Ida-Virumaa võistkonna paneb välja Mäetaguse spordiklubi, kelle ridadesse kuuluvad Jaan ja Argo Sepp, Hillar Neiland ja Rene Kundla. Eelmisel aastal Eestit maailmameistrivõistlustel esindanud Tõnis Neiland ja Tanel Vähk kuuluvad sel aastal ühte meeskonda pealinlaste Kalju Olmre ja Arvi Pallaga. Ida-Virumaa petangiväljakutel harva esikohta käest andva Ivar Viljaste kaaslaseks on lisaks äratartustunud jõhvilasele, Eesti petangiliidu valitsevale presidendile Alari Keedusele ka pealinlased, petangiliidu ekspresident Priit Koppel ja Eesti tuntum pokkeriäss Marek Kolk. Neist Koppel usaldusväärsetele allikatele toetudes kahjuks ei saa Mäetagusele tulla.

Võistlused algavad kell 11 ning avaetapil mängivad meeskonnad üheringilise turniiri. Pärast avavooru on ajakava järgi plaanis lõuna ja teise vooruga jätkavad mängud orienteeruvalt kell 12.45 ning siis mängitakse eeldatavalt kuni kella kuueni õhtul.

Kokku on põhiturniiril kavas kolm etappi, mille kaks paremat pääsevad finaali. Valikturniiri võitja pääseb Eestit esindama augustikuus Göteborgis peetavale Euroopa meistrivõistlustele. Kaks aastat tagasi Prantsusmaal peetud EMil polnud Eesti mehed sugugi statisti rollis. Tänagi Mäetagusel väljakule tulev Veiko Proos näitas tulistamisharjutuses eelringis kolmandat tulemust, kuid lõpuks jäi ta pidama veerandfinaalis. 5.-8. kohta jagas Eesti ka meeskonnavõistlusel, kusjuures EMil osales 35 riigi 36 meeskonda. Kui täiskasvanute tiitlivõistlustelt on see läbi aegade Eesti edukaim tulemus, siis juunioridel on teatavasti ette näidata maailmameistrivõistluste pronks aastast 2005. Tollasest poiste võistkonnast osaleb sel aastal meeste valikturniiril hiidlane Margus Berkmann, kes kuulub ühte meeskonda Proosi ja Meelis Mündiga, kellega koos tuldi eelmisel suvel Pirital ka Eesti meistriks.

Intriig on täna üleval kohe turniiri avavoorus, kus loosi tahtel kohtuvad Proos/Berkmann/Münt meeskonnaga, kuhu kuuluvad kaks kolmest eelmise aasta Eesti triomeistrivõistluste hõbemedalimeeskonna liikmest, kes lisaks sellele kaotasid homses koosseisus (Roger Viks/Martin Mänd/Harry Kanistik) möödunud sisehooajal sisemeistrivõistluste finaalis meeskonnale, kuhu kuulusid nii Proos kui ka Münt (lisaks veel Kalju Olmre).

Võistluste ajal on kõikidele soovijatele kavas ka asetusvõistlus, mille paremaid ootavad auhinnad. Seega on üks lisastiimul tulla päeva jooksul Mäetagusele Eesti oma ala paremaid vaatama. Lisainfot saab petangiportaalist www.petanque.ee.

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: