04.02.2008
Ujumine

Partõka ujus finaalis

Eesti ujujad lõpetasid tänavuse olümpia testvõistlused Pekingis. Parima tulemuse ujus välja 2007. aasta parim meesujuja Martin Liivamägi, kes 200 m kompleksujumise finaalis saavutas ajaga 2.04,00 neljanda koha. Pronkmedalist jäi Martinil puudu 1,31 sekundit. Distantsi võitis seaduspäraselt ungarlane Laszlo Csech 2.00,13-ga. Naise sama ala finaalis ei suutnud Elina Partõka eelujumise seitsmendat kohta parandada. Ta läbis distantsi 2.25,33-ga, mis oli finaalujumise seitsmes aeg.

Esmaspäeval täitus Pekingi võistlustest osavõtu tähtsaim eesmärk, sest mõlemad meie ujujad said ujuda hommikuses finaalis ehk tunnetada seni harjumatut võistlemise korda. Nii Martin kui Elina olid juba pühapäeval ajavahega kohanenud ning saavutanud hea enesetunde, isu ja une OK. Vees oli tunne samuti täiesti normaalne, aga kuna pole tippvormi aeg, siis pole ka ideaalset minekut.

Elinal oli minek raskem kui pühapäeval, kuid aeg oli 1,1 sekundit eilsest parem. Heale tulemusele vajalikku teravust Elina liigutustes siiski veel pole, eriti “pehme” oli rinnuli jalgade töö. Martin seevastu sai jalad tugevalt maha. Äramärkimist väärib Martini suur töö stardi harjutamisel. Kõik stardid alla 0,70 sekundi – see on juba korralik näitaja. Ka ujumine ise oli täna hommikul kella poole üheteistkümne aegu heast klassist. Kolm esimest ujumisviisi peaaegu sekund eileõhtusest paremad ja ka mõned korrad komistuskiviks olnud kroolilõik oli poole sekundi võrra kiirem.

Võistlused on seekord meie jaoks lõppenud. Nüüd on aeg analüüside tegemiseks. Rõõm oli meie ujujate kommentaare ja analüüsi kuulda juba eile õhtul, ujujad oskavad videosalvestuste, distantsi vaheaegade ja enesetunde põhjal oma esitust korralikult analüüsida. Ees on pikk kojulend, siis jätkub ettevalmistus Baltimaade meistrivõistlusteks ja EM-võistlusteks Eindhovenis.

TÕNU MEIJEL,
Peking

Eelmine:
Järgmine: