31.01.2008
Ujumine

Partõka ujub Hiinas

Pekingi uhiuues olümpiaujulas alanud võistlustel olid neljapäeval stardis mõlemad Eesti olümpiakoondise kandidaadid Martin Liivamägi ja Elina Partõka. Martin valis lahtiujumiseks enda kohta tavatu 200 m vabaujumise. Ujumisest sündis isiklik rekord 1.55,30, mis andis 33 startija konkurentsis 22. koha. Eelujumiste kiireim oli 1.48,55-ga Lin Zhang (Hiina). Viimasena pääses finaali poolakas Pawel Korzeniowski, kes kroolis välja aja 1.51,96.

Elina Partõka osales 100 meetri vabaujumises. Aeg 57,89 oli 27 osaleja hulgas väärt 13. kohta. Sel distantsil võitis eelujumise sakslanna Daniela Götz 55,83-ga. Finaaliukse sulges Flavia Renata Delaroli Cazziolato Brasiiliast, läbides distantsi 57,23-ga.
 
Tänase kohta nii palju, et üldiselt paistab aklimatiseerumine suhteliselt hästi kulgevat. Väsimust peaaegu polegi, kuid tänane öö oli mõlemale väga lühike – Elina ärkas hommikul kell neli ja Martin kell kuus. Hoian neid üleval ja täna üritame rütmi naasta. Ise ärkasin enne kella nelja…

Vees tundub mõlemile ujula olevat kerge ja kiire. Elina kurtis täna, et ta ei tunne esimese viiekümne meetri kiirust ja seda oli ka visuaalselt näha. Martin on tavapäraselt tagasihoidlik ja märkis, et hakkab minema. Peame igapäevast päevikut, alates magamiset, toitumisest, treeningutest ja hinnangutest neile asjadele. Osavõtjaid on vähe ja riigid tundamatud, kuid kõikidest maailma ujumisriikidest – USA, Austraalia, Suurbitannia jt. – on väikesed vaatlejate grupid kohal. Nigeerlased on aga vist kogu võistkonnaga kusagil lennujaamas poliitilist varjupaika palunud. Finaali pääsemist võiks siiki kordaminekuks pidada, tipptulemusteks pole aeg veel kohane. Alles augustis selgub, kas kahe ujuja Pekingisse lähetamine tulemuslikuks osutus.

TÕNU MEIJEL,
Peking

Eelmine:
Järgmine: