02.02.2008
Ujumine

Partõka kõrbes Hiinas

Pekingis jätkuvatel nn. olümpia testvõistlustel oli Martin Liivamägil reedel kavas 100 meetri rinnuliujumine ja Elina Partõkal tema põhiala 200 meetri vabaujumine.

Liivamägi püstitas teist päeva järjest isikliku rekordi (neljapäeval 200 m vabaujumises) ning pälvis 1.05,42-ga 11. koha. Partõkal ujumine ebaõnnestus ning tema kohta tagasihoidlik aeg 2.05,14 andis kahekümne osaleja hulgas 12. koha. Finaali oleks viinud talle tavaliselt täiesti jõukohane tulemus 2.03,95.

Hommikuse treeningu järel tundus ujujatele, et võrreldes eilsega on enesetunne tunduvalt parem. Elinal oli küll veidi raskem kui Martinil, sest temal jäi puudu kiiruse tunnetamisest. Martin alustas õhtul 100 m rinnuliujumist särtsakalt, sest vaheajal 30,62 pole väga vigagi. Distantsi teisel poolel hakkas aga vajumine iga tõmbega ning kätest kadus jõud.

Elina tõdes taas, et 200 meetrit on alati raske ujuda, tänane ei erinenudki tavalisest, kuid tegelikku ujumiskiirust ta oma hinnangul siiski ei tunnetanud. Kui teatasin vaheaja (1.01,00), tegi Elina suured silmad, sest endamisi mõtles ta vaheaega alla minuti. Laupäeval on mõlemal meie ujujal puhkepäev ja ülehomme, kohaloleku kuuendal päeval loodame, et tulemused rahuldavad meid rohkem.

TÕNU MEIJEL,
Peking

Eelmine:
Järgmine: