31.01.2008
Ujumine

Partõka ja Liivamägi treenivad Pekingi olümpiakompleksis

22. jaanuaril Orlandos lõppenud treeninglaagrist tuleku ülelennust taastumiseks ei jäänud Elina Partõkal ja Martin Liivamäel tervet nädalatki. Eile hommikul maanduti juba tulevases olümpialinnas Pekingis. Veidi üle seitsme tunni kestnud õhureis möödus rahulikult ja otse lennukitrapilt võtsid tulevaste olümpiamängude vabatahtlikud meie esinduse oma hoole alla. Soe ja asjalik vastuvõtt on märgiks, et hiinlased ei kavatse mängude korraldamisega mingil juhul häbisse jääda.

Üllatas muidugi -5 C pakane ja vinge tuul, taevas ise oli aga pilvitu ja sõbralik päikeseketas soojendas kogu seda tõepoolest suurt rahvamassi, mida siin igal sammul kohata võib. Lõunaks oli ka uus ujulakompleks läbi proovitud ja esimene treening tehtud. Arhitektid pole olümpiabaaside projekteerimisel oma mõttelendu vaka all hoidnud. Tõsi, kuigi baasid paistavd valmis olevat, siis väga suur töö on ees haljastamise ja kogu olümpiapargi kordaseadmisega. Praegu katavad baaside ümbrust kevadele vihjavad rohelised plastikvaibad. Korraldajad ootavad kokku üle 200 ujuja 32 riigist. Esimestena torkasid silma sellised tegijad nagu rootslane Stefan Nystrand ja ungarlane Laszlo Cseh. Tegijaid astub stardipukkidele veel teisigi.

Igati positiivset mõju avaldav uus ujula annab ehk ka märku, kas siin on vesi ka kiire ja mida me võime augustis mängudelt oodata. Juba ülehomme, 31. jaanuaril Good Luck Beijing 2008 Swimming China Open-il, asuvad starti nii Partõka, kes stardib 100 meetri vabaujumise kui ka Liivamägi, kes omakorda kroolib 200 meetrit. Elinal on veel stardid 200 meetri vabaujumises ning 200 meetri kompleksujumises ning Martinil omakorda ees 100 meetri rinnuli- ja paraadala 200 meetri kompleksujumine. Ajavahe Pekingiga 6 tundi.

Tõnu Meijel,
Peking

Eelmine:
Järgmine: