29.04.2008
Jalgrattasport

Pärnus läks edukalt

Kui nädal varem pidi Jõhvi Sundstrandi jalgrattavõiskond Kuressaarest Eesti MV I etapilt tänavasõidus lahkuma tühjade kätega, siis möödunud laupäeval läks juba hoopis paremini.

Juba esimeses stardis kus mõõtu võtsid M/N 12 vanuseklassi noored ratturid, suutis Laura Kuusemets kahe ringi sõidus püsida lõpuni poiste peagrupis ja saavutas kokkuvõttes 11. koha, kuid tüdrukute konkurentsis võitis ta seekord kindlalt. Laura peakonkurent Kelly Kalm jäi maha 41 sekundiga ja kolmas tüdruk Reelika Varblane Viljandist juba 1 minuti ja 12 sekundiga.

Teises stardis sõitsid harrastajad (sport klass ja sen1-sen3). Kaheksa ringi sõidus, kus tulemus selgitati lõpufiniðis, Sundstrandi mehed tegijad ei olnud. Nagu arvata võis, keegi lühikesel võistlusmaal eest ära ei suutnud sõita ja suures grupifinisis sai Peep Kivil 10. koha ja Raivo Sala 14. koha.Võistluse võitis nagu ka Kuressaareski Aivar Ree Pärnu Pühaloomaiast, Magnus Kruusemanni ja Tarmo Kopli ees.

Kolmandana kutsuti joonele neiud-naised (N14-naised eliit). Kuue ringi sõidus, kus oli üks vahefinið suutis Sundstrandi teamist peagrupiga kaasa minna Kristel Koort. Ta püsis esimestega koos kuni vahefiniðini siis pidi, aga tunnistama konkurentide tugevust ja langes teise eðeloni. N16 vanuseklassi võitis Daisi Rist (CFC) Triin Gede (CFC) ja Liis-Grete Arro (KJK) ees. Kristel võitis tugevuselt teise grupi ja sai N16 vanuseklassis neljanda koha. Elus esimese tänavasõidu tegi Janely Sojone N14 vanuseklassis ja suutis edukalt võistluse lõpetada ning protokolli kanti talle 4. koht.

Eliitklassi ja U23 starti kogunes Pärnus hulga nimekam seltskond kui seda oli Kuressaares, sest välisklubides leiba teenivad ratturid hakkavad hooaja esimesest poolest puhkusele tulema ja saavad võistelda ka kodustel jõuproovidel. Stardijoonel olid sellised mehed nagu Tombak, Kriit, Jaan Kirsipuu, Aug jt.

23 ringi sõidus, kus punkte koguti 7 vahefiniðis püsis grupp koos esimese vahekani, mille võitis Andrus Aug. Siis sõitis teistel eest Janek Tombak ja talle spurtis järele tema võiskonnakaaslane Mitsubishi-Jartazist Kalle Kriit. See tandem korjaski kõik punktid kuni lõpufiniðini ja Pärnu tänavasõidu võitis ülekaalukalt Janek Tombak 36 punktiga, Kriit sai 22 punkti ning oli teine. Kolmas oli Andrus Aug 6 punktiga.

U23 meestest jõudis punktideni vaid Allar Karu Kalev spordi profimeeskonnast. Ülejäänud kohad selgusid finiðijoonel, kus teise koha sai Riho Alaru Tartu Ülikooli spordiklubist ning oma esimese poodiumikoha tänavasõidus sai vokalane Tauri Selder Sundstrandi teamist. Tauri oli ka viimane U 23 vanuseklassi sõitja, kes suutis selle võistluse koos meestega lõpetada. Kaheksa U23 võistlejat said ringi sisse ja võeti maha.

M16 vanuseklass sõitis 9 ringi ja siin suutis Sundstrandi ainus võistleja Madis Kolli peagrupis püsida kaks ringi. Seejärel langes ta teise gruppi ja peagi jäi ka see seltskond talle raskeks. Kõigele vaatamata suutis Madis võistluse lõpetada ja saada 30. koha.

M14 poisid sõitsid neli ringi ning siin näitas taas ülemvõimu CFC tandem Oskar Nisu-Aksel Nõmmela. Need mehed sõitsid lihtsalt teistel ees ja võtsid kaksikvõidu. Hästi sõitis seekord Sundstrandi rattur Ainar Elberg. kes suutis viimase ringini püsida medalikonkurentsis ja sai tubli 9. koha. Oma elu esimese tänavasõidu teinud Kaspar Tamm oli 18., mis pole alguse kohta paha tulemus.

PÜHALOOMAAIA RATTARALLIL TAAS IDA-VIRUMAA PARIM TAURI SELDER

Pühapäeval sõideti jätkuks tänavasõidule Pühaloomaaia rattaralli, millel oli pikkust 78 km. Suviselt ilus ilm oli põhidistantsi starti meelitanud pea 200 jalgratturit ja teist samapalju jätkus matkadistantsidele.

Tänu heale ilmale ja tuulevaikusele suutis pegrupp püsida üsna suurena  koos pea lõpuni sest äraminekukatsed neutraliseeriti kiiresti. Paarkümmend kilomeetrit enne lõppu suutsid siiski kuus meest teistelt eest ära sõita ja nemad selgitasid omavahel ka rattaralli võitja. Kõige teravama jalaga oli Oskari Kargu JK Tammest. Tamme klubil oli kuueliikmelises grupis ka ülekaal ,sest lõpuks neljandaks jäänud Silver Ao kuulub samasse teami. Teise koha sai Jaan Kirsipuu ja kolmanda Kalle Kriit. Veel olid esimeses pundis viiendana Allan Oras ja kuuendana Priit Prous.

Peagrupp kaotas jooksikutele 15 sekundiga ning siin selgitati kohad 7 – 97. Suure grupi võitis Andrus Aug ja oli seega seitsmes. Üsna edukalt suutis finiðeerida ka Tauri Selder, kes oli Sundstrandi parimana 22. Tauri sõitis kogu distantsi vältel aktiivselt. Peep Kivil oli 52.

N16 vanuseklassis sai Kristel Koort hinnatava teise koha. Teda edestas vaid Daisi Rist CFC –st. Ülejäänud selle vanuseklassi neiud katkestasid, kas tehnilise rikke tõttu või ei suutnud distantsi läbida.

Ülejäänud Sundstrandi  ratturid olid liiga noored ja põhidistantsile ei pääsenud ning kogusid grupisõidu kogemusi 48 km pikkusel matkadistantsil, mille nad edukalt ka läbida suutsid.

PEEP KIVIL,
Jõhvi Sundstrand

 

 
 

Eelmine:
Järgmine: