24.07.2008

Pannjärve Tervisekeskuses avati Eesti esimene suvetuubirada

Ida- Virumaal Pannjärve Tervisekeskuses avati Eesti esimene suvetuubirada, mis võimaldab 120 meetri pikkusel rohelisest plastist spetsiaalsel kattel aastaringselt liugu lasta, teatab Pannjärve Tuubipark.

Suvist tuubisõitu sai seni Baltikumis nautida ainult Ventspilsis. OÜ RTP investeering tuubipargi rajamisse ulatus 2,5 miljoni kroonini.
 
Lisaks Pannjärve tervise- ja suusaradadele on nüüd sealsetes metsades võimalik nautida ka tuubisõitu. Kahe meetri laiusel ning 120 meetri pikkusel rajal saavad sõita nii lapsed kui ka täiskasvanud. „Tuubiraja pikkus ning 17 meetrine kõrgustevahe tekitavad adrenaliini peale laste ka täiskasvanutele, sest täiskasvanud inimeste keharaskus tekitab tuubiga alla sõites suurema hoo,” ütles OÜ RTP juhatuse liige Robert Peets. „Sõitmine erinevate ilmastikuoludega on näidanud, et rada on veelgi libedam ja kiirem märjema ilmaga. Seega soovitame tuubiparki külastada just vihmase ilmaga,” lisas Peets. Pannjärve tuubipargis ootab sõitjaid 45 tuubi.
 
Mäest üles tulemine on tehtud lihtsaks ja mugavaks Tuubiraja kõrval asetseva 90 meetri pikkuse linttõstukiga, mis on ohutu ja mugav eri vanuses kasutajatele. „Tõstuki järjekordade pärast muretsema ei pea, sest Compaci linttõstuk suudab tunnis mäest üles sõidutada kuni 3500 inimest” ütles Peets.
 
Pannjärve Tuubipark ootab külastajaid aastaringselt, lisaks suvetuubirajale on talvel külastajate avatud ka teine rada.

Kalev.ee

Eelmine:
Järgmine: