20.02.2014
Orienteerumine

Pannjärve on noortele eestlastele kuldne koht

Põlvast Pannjärvele toodud suusaorienteerumise tiitlivõistlustel on Eesti neiudude W17 vanuseklassis saavutanud kaks päeva järjest kuldmedali.

Kui kolmapäevasel lühirajal saavutas esikoha alles 15aastane Kaisa Rooba Rakverest, siis neljapäeval kavas olnud tavaraja distantsil viis esikoha Värskasse Doris Kudre, kes eelmisel aatsal Lätis peetud noorte EMil oli saavutanud kulla lühirajal ja tavarajal oli ta siis viies.

Hästi sõitis ka Ida-Virumaa esindaja Jonne Rooma, kes avaringilt tuli koguni 12. kohal, kuid lõpuks sai ta 34 osaleja seas 17. koha, olles eestlastest paremuselt neljas. Tema ees lõpetas kolmapäevane kullaneiu Kaisa Rooba.

Juunioride W20 klassi maailmameistrivõistlustel startiv Mariethe-Piret Niglas eksis kohe avaringil ja nii õitis ta vaid tahtejõu abil lõpuni, 39 osalejast oli ta 37., kusjuures lõpetajatest viimane, kas ta mahub  ka Eesti juunioride koondises sõitma laupäevast sprinti ja pühapäevast teadet, see peaks selguma reedel.

Neidude W20 klassis tuli maailmameistriks rootslane Evelina Wickbom. M20 klassis võitis äärmiselt tasavägise võistluse soomlane Misa Tuomala.

M17 klassis tuli Euroopa noortemeistriks Vladislav Kiselev Venemaalt.

Jonne Roomal on koht noortekoondises kindel nii laupäevaseks kui ka pühapäevaseks stardiks.

Veteranide MMil oli neljapäeval kavas teine lühirajapäev ja kaks stardis olnud idavirulasest oli seekord W45 klassis edukam Piret Niglas, kes sai viienda aja. Eile viies olnud Kadre Maalma oli täna kuues, kaotades Niglasele 3.55.

Juunioride/Noorte video: https://www.youtube.com/watch?v=sr0OEzP-MPE
Veteranide video: https://www.youtube.com/watch?v=FWQgm_k4Ric

Reedel on võistlustel puhkepäev. Laupäeval on kavas sprindidistantsid ning pühapäeval noorte EMi ja juunioride MMi teatesõidud.

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: