03.07.2006

Palladium Cupi neljanda etapi võit läks Siim Sinijärvele

Iisaku vallas, Vaikla puhkekeskuses toimunud ratsutamise takistussõidu võistlussarja Palladium Cupi neljanda etapi põhisõidu võit läks Siim Sinijärvele hobusel Selection, kes lõpetasid ümberhüpped puhtalt ning ajaga 30,22 sekundit. Sellega kindlustas Sinijärv ka oma juhtpositsiooni sarja põhiklassi arvestuses, kirjutab etvsport.ee.

Teisele kohale tuli Rein Pill hobusel Indigo, ka nemad sõitsid ümberhüpped puhtalt, kuid kaotasid Sinijärvele 0,91 sekundiga. Kolmanda koha võttis Konstantin Prohhorov Opellal, nende tulemuseks oli ümberhüpetel küll parim aeg 28,14 sekundit, kuid võidu nurjasid neli karistuspunkti.

Ümberhüpetele pääsenud esiviisikusse mahtusid veel Ivo Ots hobusel Bristol ja Gunnar Klettenberg hobusel Pauline.

Siim Sinijärv Selectionil võitsid ka teise avatud klassi sõidu, kus teisele kohale tuli Urmas Raag hobusel Millenium Girl ja kolmandale Rein Pill hobusel A Big Boy.

Noorte ratsutajate 125-sentimeetrise parkuuri esikoha võttis Oliver Karma hobusel Rigoletta L, teisele kohale tuli lätlane Lauris Vilde hobusel Autors ja kolmandale Helena Ingermann hobusel Briseida.

5-6-aastaste hobuste sõidu esikolmiku mooodustasid seekord Heiki Vatsel hobusel Amerante, Ebbe-Liisa Sõnajalg hobusel Sigma ja Ivo Ots hobusel Castro.

4-5-aastaste hobuste 105-sentimeetrise parkuuri esikoha saavutas võistluspaar Grete Pariis ja Opus, teise Cätlin Vatsel ja Fee ja kolmanda Konstantin Prohhorov ja Fist.

Harrastajatest oli edukaim Rait Kütt hobusel Barbie, teine oli Tiia Gorbatðuk hobusel Rubens ja kolmas Regina Rahula hobusel Neilons.

Ratsutamise takistussõidu rahvusvahelise võistlussarja Palladium Cup raames on tänavu kavas kokku kuus etappi, mis toimuvad 13. mail Tartus, 27. mail Pärnus, 10. juunil Türil koostöös maaelumessiga AGRI 2006, 1. juulil Vaiklas, 12. – 13. augustil Kärdlas ning 27. augustil Luunjas. Finaal on juba tavapäraselt kavas takistussõidu MK-etapi, Kalev Tallinn International Horse Show raames, mis toimub sellel aastal 29. septembrist 1. oktoobrini.

Palladium Cupi sari toimub alates 2002. aastast ning selle üldvõitjateks on tulnud Gunnar Klettenberg (2002, 2005) ja Urmas Raag (2004). 2003. aastal jäid võistlused seoses üle-eestilise hobugripi karantiiniga ära.

ETV SPORT

Eelmine:
Järgmine: