Paarisaerulise neljapaadi meeskond otse poolfinaali ei saanud

Pekingi olümpiamängude sõuderegatil tegi Eesti koondislastest viimasena oma avastardi paarisaerulise neljapaadi meeskond.

Allar Raja, Igor Kuzmin, Vladimir Latin, Kaspar Taimsoo pidid poolfinaali pääsemiseks jõudma kolme parema hulka, kuid olid kogu distantsi vältel neljandad ning asuvad nüüd edasipääsu püüdma lohutussõitude kaudu.

Eelsõidu parimale Austraaliale kaotati 6,02 sekundiga, Eestit edestasid veel Itaalia ja tiitlikaitsja Venemaa, kellest lahutama jäi 3,04 sekundit. Viimaseks jäi selles eelsõidus Tðehhi.

Lohutussõit on kavas teisipäeval, seal tuleb Eesti neljapaadil alistada üks kolmest konkurendist (Tðehhi, Kuuba või Sloveenia).

SÄRTS LÄKS ÄRA

Pekingi sõuderegatil neljapaatide seas otse poolfinaali mitte pääsenud Eesti sõudjate sõnul jäid nad distantsi keskel pisut tukkuma, mis lubas konkurentidel liialt eest ära minna.

“Ma arvan, et me viga oli see, et keskel jäime tukkuma. Natuke läks särts ja ära, kiirus langes. Kui me poleks vahet sisse lasknud, oleks see Vene paat lõpus olnud rohkem silmapiiril ja oleks suutnud rohkem pingutada,” sõnas paatkonna esisõudja Allar Raja Vikerraadiole.

Kaspar Taimsoo kurtis, et temal jäi tuntavalt hapnikku puudu. Siiski jäi ta optimistlikuks: ” Ma arvan aga minevikule toetudes, et iga stardiga lähevad meil sõidud paremaks. Võib-olla tuleb lohutussõit meile isegi kasuks.”

Raja sõnul oleks võibolla pidanud paatkond rohkem riskima. “Kui oleks kukkunud, oleks kukkunud lõpus. Poleks pidanud konkurente ära laskma. Järgi on alati raske võtta.”

Meeste sõnul lähevad nad lohutussõidus kindlasti edasipääsu nimel sõudma. “Ega meil varianti pole. Kas käsi kullas või p…e mullas, seal muud varianti pole.”

Paatkonna, kus sõuavad lisaks Rajale ja Taimsoole veel Igor Kuzmin ja Vladimir Latin, motivatsioon on sõudjate hinnangul kõrge ning seni on paat liikunud hästi.

Sport.err.ee

Eelmine:
Järgmine: