23.01.2015
Firmasisesed

Otsustav ring algab põnevalt seisult

Eesti korvpallimeistrivõistluste teises, Ida-Virumaa meeskondade jaoks sel hooajal kõrgeimas liigas, algab põhiturniiri kolmas ring põnevuskohtumisega, kus reede õhtul kell 19.30 on Voka spordihoones vastamisi tabeli tipus olevad Noto Outlet/Toila ja KK HITO/Jõhvi, neid mõlemat lahutab aga viiendal kohal olevast meeskonnast vaid kaks võitu.

Teise liiga B-alagrupi kuus meeskonda on jõudnud sügisest alates pidada igaüks kümme kohtumist ehk iga vastasega on korra mängitud kodus ja võõrsil. Kuuest meeskonnast viis on säilitanud võimaluse tõusta kolmanda ringi lõpuks esimeseks ehk pääseda otse play-off tabelis teise ringi ehk kaheksa parema hulka. Ihaldusväärsed on ka kohad 2. ja 3., kes alustavad play-off’i esimeset ringist. Tabeli 4. ja 5. hakkavad koos ülejäänud kolmes alagrupis 4. ja 5. koha saanud meeskonnaga jagama kohti 13.-20.

Seega on B-alagrupi kolmandas ringis oodata kompromissituid heitlusi ja väike eelis on meeskondadel, kes kahe esimese ringi omavaheliste mängude põhjal said kolmandaks ringiks koduväljaku eelise. Selles osas oli kõige edukam Noto Outlet/Toila (kahe ringi järel võite-kaotusi 7-3), kes ka 1:1 (võit-kaotus) mängude korral võitis suuremalt kui kaotas ehk kolmandas ringis peavad toilakad kõik viis mängu kodus. KK HITO/Jõhvi (7-3) ja BC Rakvere Tarvas/Rakvere  Spordikool  (6-4) ja Virumaa PK (5-5) mängivad kodus kolm mängu, Sillamäe/Molycorp (5-5) sai koju ühe mängu ja kõik esimese kahe ringi mängud kaotanud Narva (0-10) mängib mõistagi kolmandas ringis kõik mängud võõral väljakul.

Kolmas ring peaks mängitud saama veebruari lõpuks. Seejärel algab play-off ja liiga võitja selgub aprillikuu teisel nädalavahetusel. Liiga kaks paremat pääsevad esiliiga üleminekumängudele, kus neid ootavad esiliiga viimased.

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: