21.02.2010
Firmasisesed

Otse finaalipääsu kohale konkureerivad Hito ja Remeks

Viis mängu enne Ida-Virumaa korvpallimeistrivõistluste meistriliiga põhiturniiri lõppu on esikohaheitlusesse jäänud kaks meeskonda, eelmise hooaja finalistid KK Hito ja Remeks.

Laupäeval peetud täisvoorus olid edukad kodumeeskonnad, Askele alistas Maidlas Mäetaguse 75:69 ning Kohtla-Järvel oli KK Hito parem Toilast 114:78 ja Remeks alistas Iisaku KK 82:66. Mänguvaba oli Narva.

Meeskondadel on jäänud põhiturniiril pidada veel 1-2 mängu. Tabeli tipus on KK Hito (10-1) ja Remeks (8-2), kes selgitavad ka põhiturniiri võitja, kes pääseb otse finaali. Lisaks omavahelisele mängule on Remeksil jäänud kohtumine Mäetagusega. Kui Remeks peaks 28. veebruaril peetavas kohtumises Mäetagusele kaotama, siis viimase vooru mäng Remeks – Hito ei otsusta esikoha suhtes midagi. Juhul kui Remeks alistab Mäetaguse on Remeksil vaja esikohale tõusmiseks viimases mängus Hito alistada 19 punktiga.

Kahe parema meeskonna selja taga on Toila 7 võidu ja 4 kaotusega, neil on mängida veel võõrsil Askelega. Toila on endale kindlustanud koha kuldpoolfinaalis ja kui Remeks peaks viimased mängud kaotama ja Toila peaks viimase mängu võitma, siis tõuseks Toila tabelis teisele kohale, mis annaks neile poolfinaaliks Remeksi vastu koduväljakueelise.

Neljandal kohal on Iisaku KK, kel kirjas 6 võitu ja 5 kaotust ning varus samuti võõrsil peetav mäng Askelega. Iisaku mängib pronkspoolfinaalis, kuid nende asetus sõltub viimasest mängust.

Viiendal kohal ongi 4 võidu ja 6 kaotusega Askele. Askelel on vaja pronkspoolfinaalis koduväljakueelise saamiseks võita mõlemad eelseisvad mängud, kusjuures Iisakut peavad nad võitma vähemalt kolme punktiga.

Tabeli lõpus on KK Narva (2-9) ja Mäetaguse (0-10), kes viimases voorus on omavahel vastamisi. Mäetagusel on viimaselt kohalt tõusmiseks ja meistriliiga üleminekumängude vältimiseks vaja alistada Remeks ja viimases mängus ka Narva, kusjuures narvalasi peavad nad võitma vähemalt nelja punktiga.  

Ajakava: http://www.basket.ee/index.php?mid=1219
Tabeliseis: http://www.basket.ee/index.php?mid=1220

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: