27.04.2010
Orienteerumine

Orienteerumishooaja avab valikorienteerumine

Ida-Virumaa orienteerumishooaja avab neljapäeval Kohtla-Nõmmel toimuva Richard Roodeni nimelise Kohtla-Nõmme nelikürituse teine etapp. Kohtla-Nõmme spordiklubi ja rahvaspordiklubi Jõhvikas koostöös korraldatav orienteerumine on sobilik kõikidele huvilistele, ka neile, kel seni pole orienteerumisega kokkupuudet olnud. Nimelt on kavas valikorienteerumine, mis on oma formaadilt sobilik just eri alade harrastajaid koondava nelikvõistluse osavõistluseks.

Valikorienteerumise põhimõte on lihtne, iga rajale mineja võtab täpselt nii palju kontrollpunkte kui jõuab ning omavahel võrreldakse ühepalju punkte kogunud võistlejate aegu. Mõistagi on eelisolukorras need, kes etteantud tunni aja jooksul suudavad korrektselt läbida võimalikult palju kontrollpunkte, kuid valikorienteerumise põhimõte on see, et tulemuse ja kohata ei jää keegi, kes suudab stardist finiðisse jõuda. Seda enam, et rajameister Ain Luuk lubas panna osa punkte väga lihtsalt leitavatesse kohtadesse.

Neljapäevase võistluse keskus asub Kohtla-Nõmme kaevanduspargi-muuseumi sorteerimiskompleksis, mis on tuttav talvekeskuse kasutajatele varustuse rendikohana. Samas keskuses on olnud ka Kohtla-Nõmme rulluisutamise, suusasprindi ja mäkkejooksu staap. Võistluste esimesed stardid antakse kell 18.30, registreerimine lõpeb võistluspaigas pool tundi varem. Eelnevalt võib end kirja panna e-postiga jaak@kohtlanomme.ee. Lisainfot saab internetist aadressilt www.sportiv.ee ja www.rskjohvikas.ee.

Kohtla-Nõmme spordielu edendaja Jaak Roodeni poolt esimest hooaega ellukutsutud Richard Roodeni nelikvõistluse esimese alana oli veebruarikuu esimesel päeval kavas suusavõistlus, kus aja sai kirja 90 suusatajat. Aasta teises pooles on kavas heitealade mitmevõistlus (16. juuli) ja murdmaajooks (25. september). Koondarvestusse lähevad kolme ala punktid, seega pole hilja neliküritusega liituda ka neil, kel suusatamisvõistlusel mingil põhjusel käimata jäi. Kuna võisteldakse 21 võistlusklassis, saavad kõik soovijad jõudu proovida oma eakaaslastega. Igal etapil ootavad vanuseklasside kolme paremat medalid ja diplomid, lisaks loosiauhinnad. Sarja toetavad Kohtla-Nõmme vallavalitsus, Eesti Kultuurkapital, Eesti Põlevkivi spordiklubi ja Ida-Virumaa spordiliit.

Nädal pärast nelikvõistluse orienteerumisetappi algavad RSK Jõhvikas orienteerumisneljapäevakud, kus sel aastal on kavas kümme osavõistlust. Maikuus võisteldakse Jõhvis, Toilas ja Vokas, kusjuures kahel esimesel võistlusel on kavas ka rattaorienteerumine.

Neljapäevase võistluse juhend: https://sportiv.ee/index.php?2/6972
Nelikvõistluse üldjuhend: https://sportiv.ee/index.php?2/6971

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: