25.07.2017
Orienteerumine

Orienteerujatele 9 kohta esikuuikus

Nädalavahetusel toimus Kõrvemaa matka- ja suusakeskuses rahvusvaheline kahepäevane orienteerumisvõistlus XLIV Kalevi suvejooks, millest võttis osa 24 RSK Jõhvikas orienteerujat.

Kuna tegu oli küllaltki keerulise maastikuga, kus eelmisel aastal toimus veteranide MM, siis olid vead kerged tulema.
Rajameister Margus Klementsov iseloomustab maastikku nii: „Kõrvemaa on kõnnumaa, kus domineerivad liustikulised pinnavormid, okasmets ja suured sooalad. Maastik pakub väga eriilmelisi pinnavorme huvitavate mikroreljeefipesadega. Suurim kõrguste vahe ühel nõlval on 22 meetrit. Maastikul on palju väikseid radu, mõned suuremad teed ning Kõrvemaa suusarajad. Lisaks on maastikul militaarõppustest säilinud küllaltki palju kaevikuid ning kaevikuliine. Palju on tuule- ja lumemurdu. Sood ja soised metsad on halva ja väga halva joostavusega. Jooksu takistavad tuulemurd ja kõrge taimestik. Sooalade suuremad kraavid on pehmete ja mudaste kallastega, mistõttu on neid kohati keeruline ületada.“

Esikuuikusse jõudis kahe päeva kokkuvõttes 9 orienteerujat:
N70 oli esimene Anne Jundas, M21B kolmas Allan Roosimägi, M80 kolmas Kaarel Koitmets, neljandad olid N16 Greta-Maria Pisarev ja M21B Karmo Kübarsepp, M75 oli viies Martin Ilves, kuuendad olid M50 Urmas Sulaoja (esimesel päeval kolmas), N50 Daisy Kroon ja N75 Viivi Ilves.

Eelmine:
Järgmine: