13.04.2009
Sambo

Orhan Bairamlõ tuli noorte EMil hõbedale

8.-12. aprillinil Leedus peetud Euroopa juunioride ja noorte meistrivõistlustel sambos saavutas Eesti parimana noorte klassis hõbemedali Kohtla-Järve Afina esindaja Orhan Bairamlõ.

Noorte (sünd. 1991. a ja hiljem) kehakaalus kuni 75 kg gfinaalis kaotas Sergei Sergejevi õpilane Venemaa esindaja Turpal Daudovile. 12 osalejaga kaalukategoorias vedas Bairamlõl ning esimeses ringis oli ta vaba, poolfinaalisalistas ta aga Aserbaidþaani esindaja.

Võistlustel osales veel kolm Eesti esindajat, neist kaks Sillamäelt. Noorte kaalukategoorias -60 kg oli 13 osaleja seas viies Nikolai Lopouhhov, kes avaringis alistas leeduka, kuid veerandfinaalis pidi tunnistama lõpuks hõbeda saanud Gruusia sportlase paremust. Lohutusringis sai Lopouhhov küll alguses võidu, kuid pronksikohtumises kaotas ta Venemaa esindajale ning nii Nikita Lopouhhovile viies koht.

Viies oli ka konkurentidest kaks aastat noorem Danil Lopouhhov kehakaalus -48 kg, Danil võidurõõmu maitsta ei saanud ning pärast avaringis vabaks olemist kaotas ta Venemaa esindajale, hilisemale võitjale.Kuna selles kaalus oli vaid üheksa sportlast ning Danili vastane jõudis finaal sai Danil õiguse võistelda kolmanda koha kohtumises, mille ta kaotas Gruusia maadlejale.

Tallinna Põhjakotkas maadleja Igor Pavlov osales Eesti esindajates ainsana juunioride (s. 1989.a ja hiljem), kus ta kehakaalus kuni 62 kg 11 osaleja seas paremate hulka ei mahtunud. Pavlov kaotas avaringis Leedu esindajale, kes aga veerandfinaalis kaotas omakorda sakslasele ning nii oli Pavlovi teekond selleks korraks lõppenud.

Tulemused: http://www.sambo.ru/events/championships/europe_pervenstvo/

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: