13.03.2010
Jalgpall

Orbiit tõstab Jõhvit tagasi jalgpallikaardile

Tänavuseks hooajaks esmakordselt Esiliigasse tõusnud JK Orbiit on Jõhvit üle pikkade aastate uuesti Eesti jalgpallikaardile toomas, kirjutab soccernet.ee.

Mullu edestati teise liiga ida/põhi tsoonis napilt Tallinna Dünamot, Kohtla-Järve Alkot ja Tallinna Ararati ning erinevalt lõuna/lääs tsooni võitjast Nõmme Unitedist võeti Esiliiga väljakutse ka kohe vastu.

Kui üheksakümnendatel oli see Ida-Virumaa väikelinn Eesti Põlevkivi nimelise klubiga pidevalt Meistriliigas esindatud, siis praeguseks on sisse tulnud kümneaastane paus ning eeldatavasti ei küündi sinna veel ka amatöörklubina liigapüramiidis kerkinud Orbiit.

Meeskonna mängiv treener Aleksandr Maraðov ütles Soccernet.ee-le, et peamiseks ülesandeks on tänavu Esiliigas kanda kinnitada. „Ja mitte lihtsalt kinnitada, vaid tugevalt kinnitada,“ täpsustas ta. „Väga kõrgeid kohti eesmärgiks ei sea, aga võitma läheme igat mängu.“

„Peamised konkurendid on Kiviõli Tamme Auto, Pärnu Vaprus ja TJK Legion. Favoriitideks on ilmselt Levadia ja Flora, nendelt me pigem õpime,“ hindas treener.

Lume head ja vead

Mullune edukas tuumik, kombineeritud noortest ja kogenud mängijatest, püsib koos. Ainus kindel uus tulija on Meistriliiga kogemusega väravavaht Artjom Golubev, lisaks soovitakse (nimesid nimetamata) täiendada paari-kolme mängijaga kaitseliini.

Just kaitset nimetas Maraðov hetkeseisuga ka meeskonna nõrgemaks küljeks. Tugevuseks peab ta omakorda rünnakut ning kollektiivi ühtsust ja sõbralikkust. „Mängus toetatakse üksteist ja pannakse alati 100% välja olenemata sellest, milline on skoor,“ kiitis ta.

Külm ja lumerohke talv pole lasknud meeskonnal soovitud tasemel hooajaks valmistuda, kuid veteranpoolkaitsja näeb selles ka positiivset: „Samas saime väljas lumes treenides väga hea füüsilise koormuse. Ütleme nii, et täitsime umbes 70% sellest, mida tahtsime.“

Jõukohane tase

Samuti jäi kunagine Narva Transi pallur, kel endal kirjas 184 mängu ja 31 väravat Meistriliigas, rahule hooajaeelsete kontrollmängudega.

„Kohati oli muidugi raske ümber häälestuda, sest väiksest saalist otse suurele väljkule minna on raske. Aga noored on tunnetanud uut taset ja näinud, et nad võivad ka sellel tasemel hakkama saada,“ rääkis ta.

Vigastustest rääkides võis treener õnnelik olla, et külma ja libeda väljaku tagajärjel on traumadega kimpus vaid kaks mängijat – Nikolai Hvalov ja Sergei Paltsev – ning mõlemat on peagi tagasi oodata.

JÕHVI JK ORBIIT
Mängiv treener: Aleksandr Maraðov
Kapten: Roman Treial
Standardolukordade lahendaja: Aleksandr Maraðov
Kodustaadion: Jõhvi linnastaadion (mahutab 500)
Esimene mäng: 10. märtsil kodus Pärnu Vaprusega

Eeldatav põhikoosseis:

                          Artjom Golubev

  Oleg Treial      Roman Treial      Oleg Bogdanov    Jegor Rudomin

Nikolai Hvalov   Deniss Kulikov   Aleksandr Maraðov   Sergei Paltsev

                Aleksandr Avdejev   Boriss Gritsjuk

Senised teadaolevad kontrollmängud:

16.01. Rakvere Flora (EL) – Jõhvi Orbiit 1:4 (0:2)
17.01. Sillamäe Kalev II (III) – Jõhvi Orbiit 3:2
06.02. Kohtla-Järve Lootus (ML) – Jõhvi Orbiit 2:1 (Avdejev)

Võit; kaotus.
ML – Meistriliiga; EL – Esiliiga; III – kolmas liiga.

Eelmine:
Järgmine: