09.03.2010
Jalgpall

Orbiit alustab esiliigas Ahtmes

Eesti jalgpalli Esiliiga alustab kolmapäeval, 10. märtsil, kui mullune võitja Tallinna FC Levadia II kohtub Tallinna FC Flora II meeskonnaga. Tänavune uustulnuk Jõhvi JK Orbiit teeb esimese jõuproovi Pärnu JK Vapruse vastu. Veel on vastamisi JK Tallinna Kalev – Valga FC Warrior, Rakvere FC Flora – Kiviõli Tamme Auto ja Tallinna JK Legion – Lasnamäe FC Ajax.

Esiliiga I voor, kolmapäeval, 10. märtsil:

kell 18:45 Kalevi Keskstaadioni kunstmuru
JK TALLINNA KALEV – VALGA FC WARRIOR

JK Tallinna Kalevi peatreener Sergei Ratnikov: “Algus on väga tähtis, alla kolme punkti ei ole juttugi.”

Kolm aastat tagasi Nõmme Kalju meeskonna meistriliigasse viinud, nüüd Kaleviga liitunud ründaja Andrus Mitt: “Ettevalmistus sujus, kõik on terved ja tuju hea. Nii et alla kolme punkti oleks pettumus. Kui mängin, siis ühe ikka löön.”

FC Warriori peatreener Zaur Tðilingaraðvili: “Raske mäng tugeva vastasega. Peame näitama, et suudame võita.”

Mängija Rasmus Armas: “Tahame hooaega hästi alustada. Oleks tore võita.”

Peakohtunik Margus Kotter
Abikohtunikud: Hannes Reinvald, Tanel Kull

kell 18:45 Sportland Arena
TALLINNA FC FLORA II – TALLINNA FC LEVADIA II

FC Flora II peatreener Zaur Tðilingaraðvili: “Tuleb põnev mäng. Kindlasti tahame võita.”

Mängija Jaan Leimann: “Uuel hooajal uue hooga.”

FC Levadia II peatreener Aleskandr Puðtov: “FC Levadia duubelmeeskonnas mängivad peamiselt klubi enda kasvandikud, paar mängijat on meiega liitunud teistest klubidest. Meie eemärgiks on Esiliigas mänguaja ja kogemuste andmine klubi parimatele noormängijatele, valmistades neid seeläbi ette esindusmeeskonda jõudmiseks. Head sportlikud tulemused ja kõrge koht Esiliiga tabelis on meie jaoks eelkõige lisaboonuseks. Loomulikult läheme igas kohtumises väljakule eesmärgiga võita. Neljal aastal järjest oleme suutnud Esiliigat valitseda ning see saavutus seab ka tänavuseks hooajaks kõrgeid väljakutseid, kuigi sportlik edu pole meie jaoks eesmärk omaette. Avakohtumine FC Flora duubliga tuleb kindlasti võitluslik ja publikule nauditav nagu Esiliiga derbyle kohane.”

Mängija Jevgeni Gurtðioglujants: “FC Flora – FC Levadia vastasseis ütleb kõik. Hooaeg algab tõsise lahinguga sõna parimas mõttes. Eesmärgiks on oma väravavõimalused edukalt ära kasutada ja kohtumine võita.”

Peakohtunik Ainar Kuusk
Abikohtunikud: Andrei Karhu, Artur Telling

kell 18:45 Rakvere kunstmurustaadion
RAKVERE FC FLORA – KIVIÕLI TAMME AUTO

Rakvere FC Flora peatreener Jan Vaþinski: “Uus hooaeg, uued eesmärgid. Esimene kodumäng ja üritame anda endast parima.”

Mängija Margus Rajaver: “Hooaja esimene mäng tuleb kindlasti võita, sest see annab edaspidiseks enesekindlust ja tugevdab moraali.”

Tamme Auto peatreener Erik Ðteinberg: “Esimene mäng näitab, milleks me hooaja alguses võimelised oleme. Kindlasti tuleb huvitav ja intrigeeriv mäng. Anname endast parima, et hooaega võiduga alustada.”

Mängija Sergei Kostin: “Kindlasti tahaks head hooaja algust ja positiivseid emotsioone!“

Peakohtunik Mart Martin 
Abikohtunikud: Egon Tintse, Margus Kröönström

kell 18:45 Wismari kunstmurustaadion
TALLINNA JK LEGION – LASNAMÄE FC AJAX

TJK Legioni peatreener Viktor Passikuta: “Hooaja esimene mäng, mis annab väga hea ülevaate meie võimetest. Meie meeskond on noor ning see hooaeg ei säti me suuri eesmärke ja rahulduks viigiga.”

Mängija Aleksei Latõnin: “Kui peatreener ütles, et viik oleks hea tulemus, siis mängijate kohapealt tean mina öelda, et meie tahame võita.”

FC Ajax abitreener Boriss Dugan: “Hooaja esimene mäng on alati huvitav. Ainult võit rahuldaks meid.”

Mängija Sergei Tasso: “Meeskond on heas füüsilises vormis. Proovime selles mängus näidata oma parimat.”

Peakohtunik Ain Karutoom
Abikohtunikud: Kaupo Õismaa, Pille Raadik

kell 18:45 Ahtme kunstmuru
JÕHVI JK ORBIIT – PÄRNU JK VAPRUS

JK Orbiidi peatreener Aleksandr Maraðov: “Esimeses mängus peab olema psühholoogiline kindlustunne. Hulk meie meeskonna mängijäid mängivad esimest korda sel tasemel. Kui ma suudan oma meestesse psühholoogilist kindlustunnet siseneda, siis saavutame positiivse tulemuse.”

Mängija Roman Treial: “Meie esimene ja väga tähtis mäng Esiliigas. Ei ole vastasest palju infot. Selleks hooajaks meil õnnestus meeskonna tuumik säilitada aga Esiliiga on paljude jaoks esimene mängukogemus. Püüame mängida võidu peale ja pakume poolehoidjatele positiivseid mänguelamusi.”

JK Vapruse peatreener Gert Olesk: “Esimene mäng on kindlasti rabedavõitu, pole palliga eriti palju harjutada saanud aga läheme kindlasti kolme punkti järele.”

Mängija Ander Paabut: “Kuna staadiona viletsa olukorra tõttu pole palliga eriti trenni teha saanud, loodame mängumasina tööle saada.”

Peakohtunik Urmo Visnapuu
Abikohtunikud: Martin Lember, Marger Pormann

EJL

Eelmine:
Järgmine: