18.03.2009
Male

Orava ja Korban said hõbeda

Tallinnas neli päeva kestnud Eesti kuni 16aastaste meistrivõistlustelt males saavutasid idavirulased kaks hõbedat.

21 osalejaga poiste turniiri võitis Tallinna SK Vabaettur esindaja Mark Lapidus, kes kogus 7st võimalikust 6 punkti, saades viie võidu kõrvale kaks viiki, ühe viigi tegi ta viiendas voorus narvalase Aleksandr Oravaga (Narva SK Maletäht), kes sai 5 punktiga teise koha, Orava ei kaotanud samuti turniiril ainsatki mängu, kuid tal oli kolme võidu kõrval neli viiki. Lapidusel (2115)  ja Oraval (1925) olid ka turniiri kaks paremat reitingut.

4,5 punkti kogusid viis maletajat, nende hulgas ka kolm maletajat, kes said kahe Tallinna esindaja vahel järgmised kohad: 4. Ilja Siroð (Sillamäe SK Kalev), 5. Oleg Nikulin (Narva Kaissa), 6. Artjom Morozov (Sillamäe SK Kalev).

Pooled võimalikest punktidest kogusid sillamäelane Danil Gubal ja narvalane, turniiril paremuselt kolmandat reitingut (1923) omanud Andrei Virgus, kes said vastavalt 11. ja 14. koha.

Tütarlaste turniiril said kolm parema reitinguga mängijat ka vastava koha. Kindla võidu sai 6,5 punktiga Triin Narva (Tallinna SK Reval-Sport), kes ainsad pool punkti loovutas teise koha saanud Katrina Korbanile (Narva SK Maletäht), kes lisaks sai nelja võidu kõrvale veel ühe viigi ja kaotuse. Korbaniga võrdselt 5 punkti kogusid pealinlased Elvira Hanzatjan (Vabaettur) ja Anna Sagadijeva (Shahh&Garde), kes said 17 osaleja seas vastavalt 3. ja 4. koha.

Poiste tabel: http://www.maleliit.ee/tabelid/2009/EMV/EST_K16_MV.htm
Neidude tabel: http://www.maleliit.ee/tabelid/2009/EMV/EST_K16_MV_n.htm

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: