04.07.2006
Triatlon

Õed Schmidtid võitsid kaks Eesti karikavõistluste etappi

Viru spordiklubi esindavad õed Schmidtid võitsid kindlalt kaks viimast Eesti karikavõistluste etappi triatlonis.

Eesti karikavõistluste esimene ja teine etapp triatlonis toimusid Viljandi järve ja Pühajärve ümbruses. Esimesel osavõistlusel tuli sportlastel 750 meetrit ujuda, 19 kilomeetrit rattaga sõita ja 5 kilomeetrit joosta. Teine etapp oli peaaegu sama pikk: 0,750+20+5. End eelmisel aastal heast küljest näidanud õed Schmidtid jätkasid edukat esinemist.

Juunioride seas võistlev Helen oli kaks korda esimene. Kui ta esimesel etapil oli oma klassis ainus võistleja (aeg 1 tund 10 minutit 22 sekundit), siis teisel edestas ta Koerust pärit Katre Tatrikut suure vahega, Heleni aeg oli 1.06,15.

Kairi Schmidt võitis samuti mõlemad etapid. Kuigi ujumises kaotas ta Terje Trasbergile klubist 21CC, siis jooksus ja rattasõidus tegi ta vahe tasa ning suutis mõlemal korral võita (1.10,33 ja 1.08,31).

Kõige noorem õde Sandra ei jäänud vanematest õdedest maha ja võitis kõige nooremate seas (D-klass) samuti mõlemad etapid. „Eelmisel aastal oli Sandra teistest osavõtjatest noorem, kuid tulemused olid tal head. Nüüd on ta teistele järele jõudnud ja seepärast võidab,“ ütles õdede isa ja treener Kaarel Schmidt.

„Tuleb öelda, et Helen ja Kairi on rattasõidus ja jooksus edenenud, seega on ka tulemusi. Kuigi ujumises on nad veel mõnikord nõrgad, suudavad nad tänu teistele aladele võita,“ ütles Kaarel Schmidt. „Praegu valmistuvad tüdrukud tõsisteks võistlusteks: Helen teeb kaasa Leedu meistrivõistlustel, Kairi aga Euroopa juunioride meistrivõistlustel.“

PÕHJARANNIK

Eelmine:
Järgmine: