17.01.2009
Sõudmine

Noortest võitis Anton Getts

Valgevenelane Pavel Ðurmei võidutses Tõnu Endreksoni ees täna toimunud sõudeergomeetrite võistlusel Alfa 2009 meeste võistlusklassis. Narvalane Vladimir Latin oli viies. Noormeeste parim oli Latini kaaslinlane Anton Getts.

1000 meetri distantsil läks Ðurmei kindlalt juhtima juba esimesel paarisajal meetril. Tema võiduajaks kujunes 2:41,9.

Teiste kohtade peale käis äge võitlus kuni lõpumeetriteni, hõbedal lõpetas Tõnu Endrekson ning pronksil Alvar Räägel. Lätlane Dairis Adamaitis, Vladimir Latin ning väsimatu Jüri Jaanson hõivasid kohad neljandast kuuendani.

Sündis ka kaks rekordit. Soomlasest sisesõudmise maailmameister Klaus Geiger hoolitses uue tipptulemuse eest nooremate veteranide võistlusklassis. 28-44-aastaste sõidu Alfa uus tippmark on nüüdsest 2:50,7.

Kaisa Pajusalu võidutses ülivõimsalt naiste võistlusklassis ajaga 3:13,7, mis on läbi aegade parim naiste tulemus Alfal.

Osavõturohke meeste vabaklassi parim oli Timo Subert, kellel ei õnnestunud eelmise aasta rekordit korrata, liiga kiire algus maksis kätte.

Noormeeste parim oli narvalane Anton Getts, neiudest Diana Baksyte Leedust. Poiste võistlusklassis võitis tartlane Georg Astok, tüdrukutust Elza Gulbe Lätist.

ERR SPORT/Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: