16.04.2010
Raha

Noortelaagrites eesti keele õppeks on võimalik saada toetust

Eesti keele õpe noorte suvelaagris on integratsiooniprojekt, kus saate sportlikes noorte suvelaagrites luua palju lisaväärtusi.

Võib korraldada juba toimuvas laagris ekskursioone, kutsuda huvitavaid külalisi, kohtuda spordikuulsustega, korraldada (kanuu)matkasid ajaloolistesse või looduskaunitesse kohtadesse, projekti raha eest võite maksta bussi eest ekskursiooni kohta, tasuda muuseumide jm piletite eest jne.

Eesmärk peab olema see, et laagris olevad vene lapsed saaksid võimaluse praktiseerida/kasutada eesti keelt ning saada huvitavat teavet Eesti maa ja kultuuri kohta (mille osa ka sport on), õpiksid (õppimine läbi kasutamise) keelt ja tahaksid seda kõike teha. Selle projekti raames ei pea te korraldama keeletunde ning treeningute läbiviimise keel ei ole oluline.

Õhtused/päevased lisategevused antud projekti raames peavad olema suunitletud eestipäraselt, kultuuri ja Eesti elu tutvustavalt. Laagris peab olema nii eestikeelseid kui venekeelseid lapsi (käivad vene koolis näiteks).

Laagri korraldust ei rahastata, aga kõik need lisategevused loovad häid võimalusi. Iga lapse kohta saate taotleda maksimaalselt 1400 kr, minimaalne laagri kestus 6 päeva.

Eesti keele õpe noorte suvelaagris
Kood: KN10KVP002
Tüüp: Projektikonkurss
Kestus: 15.04.2010 00:00 – 14.05.2010 16:00
Korraldaja: Kultuuri ja noorsootöö üksus

Kirjeldus
Konkursi eesmärk on kujundada Eestis elavate eesti keelt mitte koduse keelena kõnelevate 7-18 aastaste noorte oskusi, teadmisi, vilumusi, väärtuseid ja hoiakuid eesti keele kasutamiseks ja eestikeelses keskkonnas toimetulemiseks.

Konkursi raames toetatakseeesti keele õppe korraldamist noorte suvelaagrite vahetustes.
Konkursil saavad toetust taotleda noortelaagrite pidajad, kes haldavad Haridus- ja Teadusministeeriumi poolt väljastatud noortelaagri tegevusloaga noortelaagreid, ning projektlaagrite korraldajad, kellel on taotlemise hetkel kohaliku omavalitsuse luba projektlaagri läbiviimiseks.

Konkurssi rahastatakse riigieelarvest Kultuuriministeeriumi kaudu, lähtudes valdkondliku arengukava “Eesti lõimumiskava 2008-2013” rakendusplaanist.

Taotluste esitamise tähtaeg: 14. mai 2010 kell 16.00. Taotlused tuleb esitada Integratsiooni ja Migratsiooni Sihtasutusele Meie Inimesed, Liimi 1, III korrus, 10621 Tallinn.

Lisainformatsioon: Lianne Ristikivi, lianne.ristikivi@meis.ee, 659 9028

Taotlusvooru tutvustav infopäev toimub:
27. 04. 2010 Tallinnas kell 15 – 17 MISA ruumides, aadressil Liimi 1

Info: http://www.meis.ee/kaimasolevad-konkursid?project_id=236

Kultuuriminiseerium

Eelmine:
Järgmine: