14.01.2008
Suusatamine

Noorte meistrivõistlustelt viis medalit

Vaatamata üleüldisele lumepuududele, vihmale ja plusskraadidele toimusid Eesti noorte meistrivõistlused Otepää Tehvandi 2,5 km pikkusel kunstlumest ringil. Teise etapina oli kavas vabastiili sprint laupäeval ja klassikalised distantsid pühapäeval. Valitsev sula ning vihmasadu tegid võistlustingimused väga raskeks. Seekordsed meistrivõistlused olid edukad Ida-Virumaa noortele suusatajatel, kes võitsid kokku viis medalit.

Fotod: http://pildid.sportiv.ee/thumbnails.php?album=305

Rauno Avel Eesti meister ja koondise esinumber

Tulemuslikum oli Iisaku Marguse suusaklubi ja noortekoondisese Neiser teami kuuluv Rauno Avel. Avel tuli Eesti noortemeistriks 10 km distantsil M18 vanuseklassis, kus tema edu ülejäänud sportlaste ees oli mäekõrgune. Teisele kohale tulnud Morten Priksi (Oti suusaklubi) edestas Avel juba 41 sekudiga ja kolmandat Raido Ränkelit (Saku suusaklubi) 42 sekundiga.

Hästi esinesid sellel distantsil veel Avo Sambla Alutaguse suusaklubist ja Aleksandr Maslennikov Sillamäe suusaklubist, kes olid vastavalt viies ja kuues. Kokku suutsid distantsi lõpetada 38 suusatajat.

Lisaks distantsi esikohale pälvis Rauno Avel teise koha laupäevasel sprindis. Tulises finiðiheitluses jäi alistamatuks Keio Priks Oti suusaklubist. Kvalifikatsioonist said Ida-Viru suusatajatest edasi veel Avo Sambla ja Aleksandr Maslennikov, aga nende võistlus lõppes veerandfinaalis, kus nad said oma sõidus vastavalt 3. ja 4. koha.

Peab mainima veel, et Rauno Avel sai kolmanda koha nädal varem peetud Eesti meistrivõistluste vabastiilis.

Janari Rajas napilt teine

M16 noormeeste arvestuses olid jälle edukad Marguse suusaklubi  sõitjad. Napilt jäi meistritiitlist ilma  Janari Rajas kes pidi tunnistama 1,9 sekundilist paremust spetsiaalselt selleks distantsiks valmistunud ja sprindi vahele jätnud Põlva Serviti suusatajast Jürgen Selgist. Kolmas koht kaotas juba 1 minuti ja 20 sekundiga. Elu sõidu tegi veel Siim Karukäpp kes sai tubli 7 koha. Osales 43 suusatajat. Peab mainima, et Selgis võttis mõnes mõttes Janari Rajaselt revanði, kuna nädal varem peetud vabastiili meistrivõistlustel edestas Rajas konkurenti omakorda 0,9 sekundiga.

Laupäevases sprindis sai Janari Rajas B finaalis teise koha. Protokolli kanti 6. koht.

Ave Uustalu imesõit

Neidude N16 vanuseklassis sai vägiteoga hakkama plikaohtu Illuka tüdruk Ave Uustalu Alutaguse suusaklubist, kes teistest kaks aastat vanemate seltskonnas sai teise koha. Uustalut suutis edestada 31 sekundiga vaid selle vanuseklassi üks liidreid pärnulanna Kristin Tattar. Korraliku 5 koha sai narvalanna Darja Jurlova Äkke suusaklubist.

Darja Jurlova Eesti sprindimeister

Päev varem krooniti, aga Jurlova N16 vanuseklassi Eesti sprindimeistriks.  Veerandfinaali jõudis veel Ave Uustalu, kes omas sõidus oli kolmas.

Nende võistluste järgselt koostatakse koondvõistkond Põhjamaade noorte meistrivõistlusteks. Kuna võistlused toimuvad Otepääl, siis võib Eesti korraldajana välja panna kaks võistkonda. Lootust Otepääl rahvusvahelises konkurentsis startida on eelkõige Rauno Avelil, aga ka Janari Rajasel. Võistkondade koosseisud kinnitatakse lähipäevil.

Järgmisel nädalavahetusel peetakse täiskasvanute Eesti meistrivõistlused ning noored võistlevad Põlvamaal Mammastes ETV-Hansapanga punktide eest.

Margus Rajas
Peep Kivil

Eelmine:
Järgmine: