15.05.2008
Firmasisesed

Noorte meistrivõistlused on lõppenud

Kui Eesti korvpallimeistrivõistlustel saavutasid meeste seas hõbemedalid KK Hito esiliigas ja Iisaku KK kolmandas liigas, siis möödunud nädalavahetusel lõpule jõudnud Eesti noorte meistrivõistlustel teenis BC Viru Basketi B2-klassi meeskond kuldmedalid ning KK Hito oli kolmas C1-vanuseklassis.

BC Viru Basketi 1993. aastal ja hiljem sündinud poiste võistkonnale oli see Eesti meistrivõistlustel juba kolmandaks medalikohaks. 2005. aasta kevadel saavutati KK Hito nime all miniklassis Kohila/Märjamaa ja Rapla järel pronksmedalid. Hooaeg hiljem C2-klassis mängides olid idavirulased hõbedal, kaotades Kohtla-Järvel peetud finaalturniiri otsustavas mängus Raplale 48:64. Pronksi sai siis Kohila/Märjamaa.

Hõbedahooajale järgnenud vaheajal struktuurimuutused läbi teinud, KK Hitost eraldunud ja uuest hooajast BC Viru Basketi nime all esinema hakanud võistkond pidi C1-klassis leppima viienda kohaga, sest veerandfinaalis alistati Kohila/Märjamaa küll kodus viie punktiga, kuid võõrsil kaotati kordusmäng 20 silmaga. Uueks selle aastakäigu meistriks krooniti T. Soku KK, ülejäänud medalid said kolmandat aastat järjest Rapla ja Kohila/Märjamaa.

Äsjalõppenud hooajal B2-klassis mängides kogus Vokas treeninguid ja kodumänge pidav BC Viru Basket esimeselt etapilt 11 võitu ja 3 kaotust. Vahegrupis saadi juurde võit ja kaks kaotust, mis andis neile Rapla järel ja tiitlikaitsja T. Soku KK ees play-off’iks teise asetuse.Veerandfinaalis läks Viru Basket sarnaselt eelmise aastaga vastamisi Kohila/Märjamaaga ning sel aastal käis idavirulaste jaks vastastest üle nii võõrsil (74:68) kui ka kodus (87:56) ja aastase vaheaja järel oli tee medalimängudele Viru Basketi mängijatele avatud.

Raplamaal Valtus peetud finaalturniiril alistas Viru Basket poolfinaalis T. Soku KK 71:61 (pildid), teises poolfinaalis oli Salva Tartu 76:54 üle võõrustajate meeskonnast. Tulises finaalis alistas Viru Basket kaasasõitnud fännide rõõmuks Salva Tartu 69:68 (pildid). Pronksi sai T. Soku KK ning eelmistel aastatel medalitega pärjatud Rapla ja Kohila/Märjamaa taandusid sel aastal medalikolmiku selja taha.

Poolfinaalis jagunesid Viru Basketi punktid kuue mängija vahel: Jalmar-Joosep Saar 21 (tema katmisel tehti 13 viga, lisaks võttis ta 5 lauapalli ja andis 9 resultatiivset söötu, miinuspoolele jäid 9 pallikaotust ja visketabavus: 2pv 9/5, 3pv 7/1, vabaviskeid 17/8), Artur Saariste 17, Aleksis Anijärv 14, Daniel Ivasjuk 8, Mikk Teelahk 7 ja Karl Sööt 4 punkti. Finaalis jagus punkte seitsmele mängijale: finaalturniiri parima mängijana meistrivõistluste peasponsori Nike välja pandud korvpalliketsid saanud Saariste kogus 18, Ivasjuk 15, Saar 14, Anijärv 12, Sööt 4, Karro ja Teelahk 3 punkti. Lisaks nimetatutele kuulusid võistkonda Oleg Skuja, Kristen Milk, Sten Kunts, Marek Arusoo ja Mario Kirsimaa. Võistkonna peatreeneriks on Peeter Sööt, keda jõudumööda aitas Margus Teelahk.

Samas vanuseklassis lõi Ida-Virumaalt kaasa ka Hito/Askele meeskond, kes veerandfinaalis kaotas Raplale kodus 54:64 ja võõrsil 50:70. 5.-8. koha mängudes kaotati 48:54 Tallinna H-Sport/Tabasalu PK meeskonnale ning 38:58 Parksepa SK/Võru meeskonnale, mis kokkuvõttes jättis Hito/Askele kaheksandale kohale ehk viimasena kindlustati endale koht eliitgrupis ka tulevaks hooajaks.

Medal ka C-klassis

Poiste C1-klassis (s. 1994. a ja hiljem) sai Rapla ja Pärnu järel kolmanda koha KK Hito. Play-off’iks alles viienda asetuse saanud Meelis Luua juhendatav meeskond suutis veerandfinaalis üle olla RSK sPORTKUNDA/Aaspere võistkonnast kodus 65:40 ja võõrsil 58:57.

Poolfinaalis jäi Hito 59:72 alla Raplale, kes hiljem alistas finaalis KK Pärnu 94:57. Pronksikohtumises oli KK Hito parem T. Soku KK meeskonnast 81:59 ja tasuks pronksmedalid. Meeskonna mängijatega tegelevad lisaks Meelis Luuale treeneritena Priit Sternhof, Raul Rõõmus, Ib Lamp, Taavi Toomel ja Tarmo Tuisk. Võistkonna koosseisus oli mängijaid koguni seitsmest omavalitsusest: Sander Aul, Jonas Kuslap ja Rasmus Luud Toilast, Geio Metsik, Marek Moks ja Georg Tambre Kohtla-Järvelt, Urmet Roosimägi ja Nikita Pavlov Mäetaguselt, Sander Nurgamaa Iisakust, Martin Mölder Avinurmest, Sander Saare Kiviõlist ja Sander Saar Haapsalust. Samas vanuseklassis sai Kohtla-Järve SK Eola/SK Intro 12. koha ja 13. oli Narva Energia SK.

C2-klassis (s. 1995. a ja hiljem) play-off’iks kolmanda asetuse saanud KK Hito jäi aga esimesena medalita. Veerandfinaalis saadi küll jagu Kohila/Märjamaast 46:43 ja 51:31, kuid poolfinaalis kaotati 38:72 Rakverele ja pronksikohtumises tuli idavirulastel tunnistada Ülenurme meeskonna 38:30 paremust.

Noormeeste A-klassis (s. 1990. a ja hiljem) sai AK Askele/Jõhvi SK Ida-Virumaa edukaimana 10. koha, Narva Energia SK lõpetas 12. kohal. B1-klassis (s. 1992. a ja hiljem) oli Jõhvi SK 12. ja SK Eola/Intro 15. Neidude A- ja C1-klassis saavutas Narva Paemurru spordikooli võistkond kuuenda koha.

Euroopa noorteliigas edukalt

KK Hito osales ainsa Ida-Virumaa korvpalliklubina ka Euroopa noorte korvpalliliigas, kus löövad kaasa 11 riigi klubid, esindatud on Eesti, Läti, Leedu, Rootsi, Venemaa, Valgevene, Poola, Taani, Soome, Ukraina, Kasahstan. Kui 1993. aastal sündinud poiste seas saadi teises divisjonis 15 võimalikust 3 võitu ja 12 kaotust (kuna Venemaa etapile minek takerdus Hitol viisaprobleemide taha, tuli tabelisse viis loobumiskaotust), siis 1994. aastal sündinud poiste seas suudeti oma 16-liikmelises alagrupis saada 9 võidu ja 6 kaotusega koguni kuues koht, millega kindlustati tulevaks hooajaks koht esimeses divisjonis ehk pääseti selle vanuseklassi 16 parema meeskonna hulka.

www.sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: