23.09.2007
Male

Noored võistlesid Euroopa meistrivõistlustel

Viis idavirulast, kolm Eesti ja kaks FIDE lipu all, võistlesid Horvaatias Ðibenikus Euroopa noorte meistrivõistlustel males. Edukaim oli 22. kohaga narvalane Katrina Korban.

Eesti koondises oli 14 maletajat, Ida-Virumaalt pääsesid koondisesse Narva SK Maletäht maletajad Aleksandr Orava (kuni 14aastased ehk klass U14) ja Katrina Korban (U10) ning Sillamäe Kalevi esindaja Ilja Siroð (U10).

758 maletaja seas oli lisaks 42 riigi esindajale ka kaks FIDE lipu all esinevat maletajat, mõlemad need olid idavirulased. Kohtla-Järve maletaja Valentina Golubenko esines poiste U18 turniiril, narvalane Artjom Fjodorov võistles klassis U10.

Kõikides vanuseklassides mängiti üheksa vooru.

Eesti esindajatest ja idavirulastest oli edukaim Katrina Korban, kes kogus kuni 10aastaste turniiril viis punkti, kusjuures ta oli ainus idavirulane, kes pühapäeval ehk viimasel võistluspäeval punktilisa sai. Tema seeria oli omapärane: mustadega võit, valgetega kaotus, mustadega võit, valgetega kaotus, mustadega viik, valgetega kaotus, mustadega võit ja valgetega viik. Viimases voorus mängis ta mustadega ja taas oli ta võidukas, seega sai ta oma 5st punktist 4,5 punkti mustade malenditega mängides. 5 punkti kogunud maletajad jagasid U10 turniiril 58 osaleja seas 18.-26. kohta, lisanäitajad andsid Korbanile 22. koha.

4,5 punkti kogunud, poiste U18 turniiril 31.-43. kohta jaganud ja koefitsendiga 74 osaleja seas 36. koha saanud Valentina Golubenko alustas kaotusega, seejärel sai kaks viiki, kaks kaotust, kuuendas voorus pälvis ta teise kaotuse, seejärel sai viigi ja võidu ning viimases voorus kohtus kogu võistluse kõrgeimat reitingut, 2560 reitingupunkti omava valgevenelase Sergei Þidalkoga. 2316 reitingupunktiga U18 turniiril 37. asetust omanud Golubenko pidi mustade malendite juhina leppima kaotusega.

Ilja Ðiroð alustas U10 turniiri rahumeelselt, sest kolmes esimeses voorus sai ta viigi. Kaotus neljandas voorus valgetega mängides poolakale andis Ðiroðile sportlikku viha ning võidud 5. ja 6. voorus ja viik seitsmendas andsid talle 7 vooruga kokku 4 punkti. Kahes viimases voorus pidi ta tunnistama vastase paremust. Kokkuvõttes talle 4 punktiga 92 osaleja seas 56. koht (nelja punktiga maletajad jagasid 53.-66. kohta).

3 punkti saanud Aleksandr Orava U14 turniiril viike ei tunnistanud. Alustas ta kahe kaotusega, seejärel sai võidu, kaotuse ja võidu ning 6. ja 7. voorus pidi ta taas vastase paremust tunnistama. Eelviimases voorus alistas ta soomlase ja viimases voorus kaotas. Kokkuvõttes talle 84osaleja seas 78. koht, kusjures tema selja taha jäänud kuuest maletajast pooled olid soomlased
 
Artjom Fjodrov sai idavirulastest kõige vähem punkte – U10 turniiril sai ta 2,5 punktiga 87. koha, vähem punkte kogusid vaid kolm maletajat. Ta sai kaks võitu ja ühe viigi, kusjuures ainus viik oli tal esimeses voorus Ilja Ðiroði vastu.

Eestimaalastest suutis Korban ainsana plusspoolele jõuda ja ka pooled punktid ehk 4,5punkti kogusid ülejäänud 15 maletajast koos Golubenkoga vaid kolm.

Võistluse koduleht: www.euroyouth2007.com

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: