19.01.2008
Suusatamine

Noored suusatajad võistlesid aastavahetuse eel

ETV/Hansapanga noorte suusasarja esimesel osavõistlusel läks Ida-Viru sportlastel hästi, kirjutas Põhjarannik.

Kaks päeva enne aastavahetust, 29. detsembril, läksid sel hooajal esimest korda Otepääl starti noorsuusatajad. Kahekilomeetrisel kunstlumest ringil võisteldi vabastiilis. Ilmastikutingimused olid ebaharilikud – plusstemperatuur, tuul ja vihm -, kuid rada oli sellest hoolimata üllatavalt heas seisus. Eesti suusaliit võib rahul olla, et sügisesele ilmale vaatamata tõestasid suusatajad taas kord selle spordiala populaarsust: stardis oli ligi 700 sportlast. Lisaks Eesti esindajatele osalesid ka naabrid Lätist ja Leedust, nii et karikasarja esimene etapp oli rahvusvaheline.

18aastaste noormeeste seas sai 3,9 kilomeetri pikkusel distantsil parima aja iisakulane Rauno Avel Marguse suusaklubist, kelle aeg 10.31,3 andnuks hea koha ka vanemate sõidus. Aveli klubikaaslane Janari Rajas (M16) oli samuti Eesti parim, kuid esikoht tuli lätlasele loovutada. Klassis N14 sai esikoha Alutaguse suusaklubi esindaja Ave Uustalu, N16s oli kolmas Narva laskesuusataja Darja Jurlova.

Vanematel idavirulastel läks veidi halvemini. 20aastaste noormeeste seas oli Toilast pärit Dimitri Reinmetsa aeg päeva neljas, Timo Juursalul Illukalt viies, väljaspool arvestust kaasa teinud kuni 23aastaste hulgas oli illukalane Janek Vallimäe neljas. Kõik kolm esindavad Ida-Virumaa tugevaimat, Alutaguse suusaklubi, nagu ka N12 klassis üheksanda koha saanud Laura Kuusemets. Narvalanna Jana Mintðenkova (N20) võib oma kontosse kanda viienda koha.

Sillamäe suusatajad esinesid heitlikult. Nii sai Aleksandr Maslenikov (M18) üheksanda tulemuse, Juri Lukinskil aga jäi jõuvarusid väheseks (74 lõpetaja seas 28. aeg). 1,7 kilomeetri pikkusel võistlusmaal sai Leonid Mironov (M14) kümnenda koha, Aleksandr Hlobõstin (M13) oli 16. ja Aleks Gorkunov 33.

Sillamäe suusaklubi esindaja Aleksandr Gorodnitðevi sõnul on võistluste tulemustest näha, et eelisseisus olid võõrustajad ja need klubid, kes olid aeg-ajalt Otepääl harjutamas käimiseks raha leidnud. (PR)

Eelmine:
Järgmine: