25.06.2013

Neljas etapp tõi juurde viis uut võitjat

Suvevolle Jõhvi etappidest neljas ehk juunikuu viimane tõi tabelisse juurde viis mängijat, kel enne seda etapivõitu kirjas ei olnud.

Suvevolle etappidel asetatakse kohale tulnud mängijad teatavasti eelnevate tulemuste põhjal võistkondadesse. Neljandal etapil oli kohal 11 naist, kellest moodustati kaks nelja- ja üks kolmeliikmeline naiskond. Mängiti üks ring ja kaks paremat naiskonda kohtusid finaalis.

Finaalist jäi välja ja sai kolmanda koha ainus kolmeliikmeline naiskond (Kaisa Teder, Sofja Þuravljova, Jana Meigas), kes aga pakkus mõlemale neljaliikmelisele naiskonnale tugevat konkurentsi ja kaotas neile tulemusega 1:2 – võistkonna Hanna-K vastu mängiti 12:15, 15:11, 10:15 ja võistkonna Mari vastu 15:13, 10:15, 9:15.

Seega olid finaalis vastamisi Mari (Mari Luuk, Lisette Villers, Annemar Neiland, Jelizaveta Nikolajeva) ja Hanna-K (Hanna-Katryna Keerme, Elina Smolina, Lisett Pärna, Sirje Moormaa). Alagrupis oli Mari saanud 2:0 (16:14, 15:8) võidu ja ka finaalis oli parem Mari 2:0 (2x 15:10), seega said Mari Luuk, Lisette Villers, Annemar Neiland, Jelizaveta Nikolajeva esikoha, neist ainsana oli varasematelt etappidelt etapivõidu saanud Mari Luuk. Hanna-Katryna Keerme, Elina Smolina, Lisett Pärna, Sirje Moormaa olid teised.

Meestest viis võistkonda

Mehi oli kohal 15 ning viis kolmeliikmelist võistkonda mängisid omavahel üheringilise turniiri.  Kõik neli vastast alistas võistkond, kuhu kuulusid Taavi Põllu, Mihhail Jeroðenkov, Arsenti Morozov, neist Taavi Põllul oli ette näidata esimese etapi võit. Ainsana suutis neilt geimi kätte saada kolme võiduga teise koha saanud võistkond Pavel Andrejev, Gert Niinepuu, Mark Tðerkassov, kes võitis turniirivõitjate vastu avageimi 15:13, kuid kaotas kaks järgmist võrdselt 10:15 ja 10:15.

Äärmiselt tasavägine oli Paveli võistkonna teine geim Roberti võistkonnaga, kus lõpuks saadi võit 25:23, viies sellega kohtumine otsustavasse geimi ja võites seegi tasavägises heitluses 15:13.

3.-5. koha meeskonnad kogusid kõik võrdselt 1 võidu ja 3 kaotust, sel juhul võetake võrkpallis esiteks aluseks üldine geimide suhe, mis Robertil oli 4:6 ehk -2, Jannol 3:7 ehk -4 ja Gunnaril 2:7 ehk -5 ehk kolmanda koha said Robert-Roland Uusmaa, Margus Hindreus, Zaur Abassov, neljanda Janno Tamsalu (jäi esmakordselt esikolmikust välja), Stanislav Tolmachev, Ronaldo Sildnik ning viienda Gunnar Ord, Madis Volt, Sergei Porotsin.

Etapi protokoll: https://sportiv.ee/protokoll/suvevolle4.xls
Pildid: http://pildid.sportiv.ee/thumbnails.php?album=2702

Sellega on Suvevolle jõudnud poole peale ja jäänud on pidada veel juulikuu teisipäevadel neli etappi.

Jõhvi etappidel läheb 8 etapist arvesse 5 parema tulemused. Nelja etapi järel on liidrid Janno Tamsalu ja Mari Luuk.

Koondtabel: https://sportiv.ee/protokoll/Johvi_suvevolle_P4.xls

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: