17.06.2008
Sõudmine

Neljapaadis kolm narvalast

Mullu olümpiapääsme taganud Eesti neljapaat võistleb nädala lõpus MK-etapil Poznanis, treener Matti Killing on Kaspar Taimsoo asendanud Leonid Guloviga, kirjutab SL Õhtuleht. Seega on sel etapil paadis lisaks pärnakale Allar Rajale kolm narvalast: Gulov, Valdimir Latin ja Igor Kuzmin.

Killingul on plaanid paigas. Juuli alguses peetaval Henley regatil Inglismaal on omakorda paadis Taimsoo ja Gulov, aga mitte Vladimir Latin. Pärast seda võistlust hindab treener, milline oli kõige konkurentsivõimelisem paatkond kolme võistluse (esimene oli Müncheni MK-etapp) kokkuvõttes ja hakkab sellega valmistuma olümpiaks.

Selge on see, et neljapaadi raudvarad, eessõudja Allar Raja ja Igor Kuzmini koht pole ohus. Ülejäänute kohta lausus Killing otsekoheselt: “Kui Gulovi tervis vastu peab, vahetab ta tõenäoliselt kellegi välja. Ta on ühepaadil olnud parem kõigist peale Raja.”

Kui veel paar kuud tagasi arvas Killing, et “ta ei näe venda, kes võiks neljases kellegi välja vahetada”, siis Ateena olümpial Tõnu Endreksoniga kahepaadil neljanda ning 2005. aasta MMil neljases pronksmedali võitnud, mullu ühepaadile keskendunud Gulov on taas leidnud hea mineku.

“Tahan proovida kõiki variante, olümpiale peab minema tugevaim neljapaat!” kõlab Killingu kreedo.

Ta ei saa lähtuda vaid meeste võimekusest eraldi, vaid vaatama, kuidas igaüks tiimis hakkama saab. “Latin on võimu täis, heades tingimustes asendamatu. Samas tekitab tuuline ilm talle probleeme,” tõi Killing näite.

Kui Andrei Jämsä ei teeni samuti Poznanis peetavalt valikregatilt homme ühepaadil olümpiapääset, võib Killing tedagi neljasesse proovida.

SLOLEHT.ee/Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: