07.01.2009
Firmasisesed

Nelja riigi noorkorvpallurid mängivad Kohtla-Järvel

Reedest pühapäevani peetakse Kohtla-Järvel U15 vanuseklassi (s. 1994. a ja hiljem) Euroopa Noorte Korvpalliliiga tugevama divisjoni etapp, kus Eestit esindab Kohtla-Järve KK Hito.

KK Hito kohtub reedel Leedu võistkonnaga BS Paneveþys ja Odessa võistkonnaga SDJSOR nr 2/Himik, laupäeval on Hito vastasteks Poola klubid WKK Wroclaw ja Gdanski Pomerania’94 ning turniiri viimases mängus ollakse vastamisi Ukraina Mariupoli BC Azovmað meeskonnaga. Lisaks mängivad Kohtla-Järvel ka Leedu võistkonnad BC Arvi/Mantiga ja Vilniuse S. Marciulionise BA.

Turniiri ajakava: http://www.neybl.lv/public/?id=38&ln=en&news_id=752

Kokku kuulub U15 vanuseklassi Leedust, Eestist, Venemaalt, Poolast, Ukrainast, Lätist, Valgevenest ja Soomest 32 meeskonda, Neist 16 kuulub tugevamasse divisjoni, kus Eestit esindab ainsana KK Hito. Teises divisjonis on Eestist Kunda RSK sPORTKUNDA.

KK Hito teenis A-divisjoni koha tänu edukale eelmisele hooajale, kus sama aastakäigu poisid saavutasid omas alagrupis üheksa võidu ja kuue kaotusega kuuenda koha. SPORTKUNDA kogus samas alagrupis kolm võitu ja kukkus teise divisjoni.

Seda hooaga Hito edukalt ei alustanud, sest oktoobrikuus Riias toimunud etapil kaotati kõik viis mängu.

Lisaks U15 vanuseklassile on KK Hito Euroopa Noorte Korvpalliliigas mängimas ka U16 (s. 1993. a ja hiljem) vanuseklassis, kus mängitakse teises divisjonis. Seal peeti esimene etapp novembri lõpus Liepajas, kus Hito sai ühe võidu ning neli kaotust, kusjuures üks kohtumine kaotati ühe ja üks kahe punktiga. Teine etapp on selles vanuseklassis kavas jaanuari keskpaigas Jekabpilsis ning kolmas etapp 20.-22. märtsini Kohtla-Järvel. Selles vanuseklassis sõidavad Kohtla-Järvele üks võistkond Lätist, Soomest ja Rootsist, kolm Venemaalt, Eetsit esindavad KK Hito ja Tallinna Kalev.

KK Hito U15 ja U16 vanuseklassi võistkondade treener on Priit Sternhof.

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: