01.02.2009
Male

Neff ja Korban lunastasid finaalturniiri pileti

Eesti malemeistrivõistlusteeelturniirilt pääsesid finaalturniirile kohtlajärvelane Sergei Neff ja narvalane Katrina Korban. Eelnevalt oli finaalikoht käes kohtlajärvelasel Aleksandr Volodinil, kes eelmiselaastal saavutas meistrivõistlustel neljanda koha.

Tallinnas peetud eelturniiril jagati välja neli finaalikohta meestele ja kuus naistele.Mehi oli kohale tulnud 41 ja edukamatena kogusid Tarvo Seeman (Viljandi MS), Sergei Neff (Kohtla-Järve SK Diagonaal) ja Juri Holvason (Tallinna MK Vabaettur) 6st võimalikust 5 punkti. Järgnesid kolm maletajat 4,5 punktiga, lisanäitajad andsid finaalipileti Ilja Vovkile (Vabaettur). Neff sai nelja võidu kõrvale kaks viiki, teises voorus viigistas ta lõpuks alles 19. koha saanud Nikolai Kunitsõniga (K. Külaotsa MK) ja viimases voorus leppis ta viiki Seemaniga.

Idavirulastest jõudsid 50% resultaadini ka Roman Jeþov ja Andrei Virgus Narva SK Maletähest ja Kirill Makin Sillamäe Kalevist, kes kõik kogusid 3 punkti ja olid 17.-26. koha jagajate seas.

Naiste turniiril oli osalejaid 15. Ainsa idavirulasena osalenud Katrina Korban (Narva SK Maletäht) sai 4,5 punktiga teise koha. Ta kaotas täiseduga võitnud Regin Narvale ja viigistas kuuendana finaali pääsenud Mai Narvaga. Mõlemad Korbani kodulinna nimekaimud esindavad Tallinna klubi SK Reval-Sport. Korban pääses finaali ka eelmisel aastal, siis õnnestus narvalasel eelturniir võita.  

Finaalturniir toimub 20. – 26. veebruarini Rakveres.

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: