17.07.2016
Jalgrattasport

Narvas võidutses Martin Loo

Pühapäeval selgitati Narvas 2016. aasta maastikukrossi OM formaadi Eesti meistrid.

Võistlus toimus Äkkekülas, Narva Pähklimäe terviseradadel 4.3 km pikkusel rajal, mis läbis mitmeid looduslikke ja ehitatud tehnilisi elemente ja oli sportlastele suureks väljakutseks.

Päev kulmineerus eliitratturite startidega kui läbiti 7 ringi, kokku pikkusega 30,1 kilomeetrit. Ka käesoleval aastal näitas napilt olümpialt eemale jäänud Martin Loo järjekordselt oma ülekaalu, võites seitsmendat aastat järjest tiitli ja meistrisärgi. Hawaii Expressi klubi värvides võistlev Martin Loo eraldus konkurentidest juba avaringil ja läbis 7 ringilise võistlusmaa ajaga 1:22.52. Teisena ületas finiðijoone Margus Sirvel, kelle kaotus võitjale oli 5.36. Kolmanda koha saavutas Kaspar Austa, kelle kaotus võitjale oli 5.49. Edukaima idavirulasena oli viies Taavi Selder, kaheksanda koha sai Paul Nestor.

Naiste sõidus ei suutnud Maaris Meier sellel aastal tiitlit kaitsta. Eesti meistrisärgi ja tiitli võitis Iiris Õunmaa, kes juba võistluse esimestel ringidel pani oma paremuse maksma läbides 25 km. pikkuse võistlusmaa ajaga 1:26.13. Teiseks tulnud Maaris Meieri kaotas võitjale oli 3.25. Kolmanda koha sai Liisa Ehrberg jäädes võitjale alla 4.10.

Alla 23aastastest meestest sai meistritiitli hea sõidu teinud Kirill Tarassov 1:28.43. olles võistlusel meeste absoluutarvestuses kolmas.

Idavirulastest oli sportklassis kolmas Deniss Kondajev, sen1 klassis oli kolmas Vladimir Vðivtsev, sen6 klassis sai teise koha Anatoli Männi.

EJL/Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: