10.10.2007
Sõudmine

Narvalased Tartus edukad

Sõudehooaja Eestis lõpetas laupäeval peetud 51. Kaheksapaatide Sügisregatt. Traditsiooniliselt väliskülaliste osalusel peetud võistlus kujunes põnevaks. Esikoha saiTallinna/Viljandi/Narva koondpaatkond, kuhu narvalastest kuulusid Vladimir Latin ja Igor Kuzmin.

Meeste kaheksaliste konkurentsis oodati Sõudekeskus „Kalevi“, Narva ning Viljandi koondpaatkonna ja Sõudeklubi „Pärnu“ huvitavat duelli.

Alates 1995. aastast järjepanu võitnud pärnakate Rääma võistkond, kuhu kuuluvad neli alla 23-aastaste kaheksapaadi tänavust maailmameistrit – eessõudja Andrus Sabiin, Artur Maier, Martin Absalon ja roolinööre sikutav Nikita Lunin, maailma ühed parimad paarisaeru kahepaadimehed, tänavuselt MMilt pronksiga naasnud Jüri Jaanson ja Tõnu Endrekson, kunagine koondislane Silver Sonntak, Eesti sõudeeliiti kuuluvad Denis Nessõn ning Elar Jaakson, oli ka sel korral kindel favoriit, kuigi koondpaadi koosseisu vaadates tekitas see närvikõdi nii sportlastes endis kui ka pealtvaatajates.

Suureks üllatuseks käis erinevate sõudekeskuste meestest kokku pandud okteti ramm viimase kümnendi vääramatust valitsejast ülivõimsalt üle. Kui 5600 meetrise võistlusmaa esimesel kilomeetril liiguti veel suhteliselt võrdselt, siis peale seda hakkas koondise edu võimsalt kasvama.

Finiðis ligi 27 sekundiga võitnud paatkond, kus samuti sõuavad alla 23-aastaste maailmameistrid Rauno Talisoo, Jaan Laos ja Alvar Räägel „Kalevist“ ja viljandlane Alo Kuslap, aga ka paarisaeru neljapaadil OM-pileti taganud Allar Raja, Igor Kuzmin, Vladimir Latin ja Kaspar Taimsoo, said võiduajaks 16.14,2. Paatkonna roolis võidukalt finishisse kalevlane Mario Rannamets. Sõudeklubi „Pärnu“ ajaks võeti 16.41,1 ja kolmandana lõpetanud väliskülalistele Leedust 17.02,5.

Üldse startis meeste kaheksalisi 13 sh. kolm paatkonda kolmest Soome klubist.

www.soudeliit.ee/sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: