02.06.2007
Sõudmine

Narvalased MKetapil edukad

Linz-Ottensheimis Austrias avati reede hommikul MK-hooaeg, kus edukalt esinevad ka narvalased Leonid Gulov ja Igor Kuzmin, kes on jõudnud poolfinaali. Vladimir Latin jätkab D-finaalis.

Kokkuvõte sodeliit.ee ülevaatest.

Eelsõidud

Kõige suurem tähelepanu oli loomulikult pööratud meeste paarisaeru kahepaatide võistlusklassile. Eestit esindab siin koguni kolm paatkonda.

Meie esinumbrid Jüri Jaanson ja Tõnu Endrekson sõudsid liidrite vääriliselt ning võitsid oma eelsõidu poolakate Michal Sloma ning Marcin Brzezinski ees kindla eduga. Võitjate ajaks fikseeriti 6.35,57, teisele kohale 6.39,25 ning kolmandaks tulnud Kanada duetile, Sydney’s ühepaadil Olümpiavõitjaks tulnud Derek Porterile ning tema paarimehele Jake Wetzelile 6.40,77. Neljandaks tulid hiinlased Zheng Chan ja Hui Su ajaga 6.41,13, neile järgnes viiendana ajaga 6.41,68 südit sõitu näidanud Eesti kolmas koosseis Kaspar Taimsoo-Vladimir Latin. Üllatuseks oli MM-medaleid võitnud Hungari koosseisu Akos Halleri-Tibor Petö viimaseks jäämine.

Kolmandast eelsõidust läksid ajaga 6.37,55 liidritena otse poolfinaali inglased Matthew Wells ja Stephen Rowbotham. Eesti teine duo Allar Raja ja Igor Kuzmin olid ajaga 6.42,67 teised ning stardivad õhtul kell 18.54 peetavas lohutusringis, et pääseda edasi poolfinaali 12 parema hulka. Nende õhtused vastased on Türgi, Horvaatia, Kanada ning Kuuba. Poolfinaali pääseb igast lohutusringist kaks paremat. Ka Kaspar Taimsoo ning Vladimir Latin saavad teise võimaluse. Nemad on stardis kolmandas lohutuses koos Kreeka, Tsehhi, Itaalia ja Soome võistkondadega.

Meeste absoluutkaalu ühepaadil võistleb Eesti eest Leonid Gulov. Kokku peeti üheksa eelsõitu ja vaid võitja pääses edasi poolfinaali 18 parema hulka. Gulov startis kohe esimeses sõidus ning jäi norralasest olümpiavõitja Olaf Tufte järel teiseks. Võitja ajaks fikseeriti 7.00,31, Gulovile 7.05,47. Teistest sõitudest said kohe edasi belglane Tim Maeyens, hollandlane Sjoerd Hamburger, Suurbritannia esindaja Alan Campbell, rootslane Lassi Karonen, tsehh Ondrej Synek, sakslasest eksmaailmameister Marcel Hacker, Shveitsi esisõudja Andre Vonarburg ning legendaarne sloveen Iztok Cop. Gulov stardib viimases lohutuses kell 17.54 ning tema vastasteks on Saksamaa teine number Falko Nolte ning slovakkide liider Pavel Lackovic.

Lohutussõidud

1. MK etapil jätkati pärastlõunal lohutussõitudega poolfinaali pääsu nimel. Ka Leonid Gulov on ühepaadil oma teise katse teinud ning pääses kindla võiduga homsesse poolfinaali 18 parema hulka.

Hommikuses eelringis oli Gulov jäänud Olümpiavõitja Olaf Tufte järel teiseks. Ja kuna otse edasi pääses vaid võitja Tufte, siis langeski narvalane lohutussõitu, kuhu tema vastasteks andis loos sakslase Falko Nolte ning slovakk Pavel Lackovic’i.

Gulov sõudis pool distantsist sakslase järel teisena, kuid seejärel möödus konkurendist ning lõpetas võitjana ajaga 7.10,16. Nolte sai resultaadiks 7.12,89 ning Lackovic 7.27,93.

Linzi MK 1. etapil jätkub eestlaste edukas kvalifitseerumine poolfinaalidesse. Paarisaeru kahepaadi koosseis Allar Raja ning Igor Kuzmin pidi osalema lohutussõidus, kuid võitsid selle kindlalt.

Raja ja Kuzmin olid oma eelsõidus jäänud inglaste Matthew Wellsi ning Stephen Rowbothami järel teiseks. Nüüd said nad uue võimaluse lohutussõidus, kus sõuti koos Kanada, Kuuba, Horvaatia ja Türgiga. Kõveimaks vastaseks oligi Kanada koosseis, kuhu kuulub ka Sydney Olümpiavõitja Derek Porter. Stardist läksid meie mehed välja liidritena, kuid poolel maal vahetati kohad. Seejärel, peale poolt distantsi, tõusti uuesti liidriks ning tugeva lõpuga ka võideti. Raja-Kuzmini ajaks fikseeriti 6.29,60, Kanada duetile 6.32,42. Mõlemad paatkonnad pääsesid poolfinaali 12 parema hulka.

Lohtussõidus sai uue võimaluse ka kolmas Eesti paatkond. Kaspar Taimsoo ning Vladimir Latin osalesid neljandas sõidus, kuid leppisid Kreeka, Tðehhi ja Itaalia järel neljanda kohaga. Seega jätkavad noormehed D-finaalis ja võistlevad kohtadele 19.-24.

Soudeliit.ee

Eelmine:
Järgmine: