Narva Trans – situatsioon on täiesti arusaamatu

Kokkuleppemängudes süüdistatav Narva Trans esitas oma ametlikul koduleheküljel teadaande, milles nimetatakse antud situatsiooni täiesti arusaamatuks.

Aivar Pohlak kinnitas eilses Eesti Jalgpalli Liidu pressiteates, et Transi kaotused olid esialgsetel andmetel kahtluseta sihilikud ning et selliste olukordade jätkudes ei saa välistada klubi võimalikku eemaldamist meistrivõistlustelt.

Narva klubi teadaande kohaselt pole aga mingit alust ühtegi mängijat tahtlikus kaotamises süüdistada.

Narva Transi ametlik teadaanne:

Käesolevaga soovib klubi juhatus avaldada oma vaatepunkti seoses informatsiooniga, mis on ilmunud ajakirjandusse klubiga seotud kahtlustuste suhtes mängude äraandmises. Pärast sügavamat kahtluse alla seatud mängude analüüsi ja samuti pärast pikka vestlust meeskonnaga soovib klubi juhatus teha järgmise avalduse:

Klubi juhtkonnal on pretensioone meeskonnale seoses suhteliselt ilmetu mänguga kõigis neljas kohtumises, kuid ei ole alust süüdistada ühtegi meeskonna mängijat tahtlikus kaotamises. Praegusel hetkel ei ole ei otseseid ega kaudseid tõendeid, mis tõestaksid klubi süüd ja ka meie ootame kannatamatult UEFA aruannet, mis heidaks kas või mingisugust selgust sellesse täiesti arusaamatusse situatsiooni.

Samuti loodab klubi juhatus väga jalgpalliliidu abile selles küsimuses. Omalt poolt tahame teada anda, et nii hooajaeelsel ettevalmistusperioodil kui ka praegu viiakse läbi üksikasjalikku tööd mängijatega, selgitamaks mänguresultaatidega manipuleerimise ja mittesportliku käitumise lubamatust.

Klubi, mis on aastaid olnud Eesti Jalgpalli Liidu liige ja mis mängib kõige kõrgemal tasemel riigis ehk Meistriliigas, mõistab kogu vastutust ja soovib omalt poolt kinnitada, et kogu süsteem, mis klubi on suutnud nende aastate jooksul üles ehitada, on suunatud Narva linna ja ka kogu Eesti jalgpalli arengule.

Lisaks sellele on klubi alati seadnud endale kõrgeid eesmärke ja püüelnud nende täitmise poole ning iga kaotus liigas on nii meeskonna kui ka klubi jaoks tragöödia.

Samuti on mõnevõrra arusaamatu, miks veel kinnitamata andmete põhjal on klubi ja konkreetsete mängijate aadressil esitatud otseseid süüdistusi kokkumängus. Ja kui tahes “usaldustvääriv” ei ole Betradari süsteem, on see siiski vaid arvuti töötlus statistilistest andmetest, mis ei saa anda tõendeid konkreetsete inimeste osalusest.

Klubi president, kes on pikki aastaid töötanud külg-külje kõrval jalgpalliliidu juhi Aivar Pohlakuga, on omalt poolt kindel, et viimasel jagub kogemusi ja tarkust selles situatsioonis selgusele jõuda.

 Soccernet.ee

Eelmine:
Järgmine: