11.11.2007
Jalgpall

Narva Trans kaotas hilisemale võitjale

2007. aasta jalgpalli Balti liiga võitjaks krooniti Läti klubi Liepajas Metalurgs, kes täna peetud teises finaalmängus alistas teise Läti klubi FK Ventspilsi 5:1. Võitjate poolel tegi kübaratriki Girts Karlsons. Seejuures lõppes esimene poolaeg tulemusega 1:1. Liepaja klubi lülitas Balti Liiga veerandfinaalis kahe mängu kokkuvõttes tulemusega 5:3 konkurentsis välja kõige edukama Eesti esindaja Narva JK Transi. Neljapäeval, 8. novembril peetud esimeses finaalmängus alistas Metalurgs tänavuse Läti meistri Ventspilsi ka võõrsil (3:1).

Teist finaalmängu kohapeal jälginud Eesti Jalgpalli Liidu (EJL) president Aivar Pohlak märkis, et tegemist oli väga kõrgetasemelise kohtumisega. “Kui Läti kõrgliigas saavutas Ventspils esikoha ja Liepaja oli teine, kusjuures nende vahe oli kaks punkti, siis nüüd sai Metalurgs revanði,” lausus Pohlak.

Täna toimus Liepajas ka Balti Liiga komitee laiendatud koosolek, kus võeti kokku esimene hooaeg ja tehti tulevikuplaane. “Mul on hea meel, et meeste Balti Liiga sel hooajal käivitus. Vaagisime täna uue projekti plusse ja miinuseid ning kinnitasime järgmise hooaja kalendri ja printsiibid,” selgitas EJL-i president, kes on ühtlasi ka Balti Liiga komitee esimees.

Balti Liiga süsteem jääb tuleval hooajal samaks: igast Balti riigist osaleb neli paremat klubi, kes jagatakse nelja alagruppi. Liiga avavoor toimub 4. ja 5. märtsil, mil vastamisi on Eesti ja Leedu võistkonnad. “Järgmisest hooajast suureneb Läti kõrgliigas meeskondade arv kaheksalt kümnele – teatavasti Eesti ja Leedu meistrisarjas on juba kümme klubi,” lisas Pohlak.

Sportnet.ee

Eelmine:
Järgmine: