05.04.2008
Jalgpall

Narva Trans ja Sillamäe Kalev on uue hooaja ootel

Täna, 1. märtsil peetakse 2008. aasta jalgpallihooaja esimene mäng.

Hooaeg algab Eesti superkarika mänguga, kus on vastamisi Narva Trans ja Tallinna Levadia, teisipäeval peavad piirilinlased oma esimese kohtumise Balti liigas. Narva jalgpalliklubi valmisolekust ja õiguse sel hooajal meistriliigas mängida võitnud Sillamäe Kalevi plaanidest täna räägimegi.

2008. aasta hooaeg algab Eesti superkarika mänguga. See turniir koosneb ühest kohtumisest, kus on vastamisi Eesti meister ja Eesti karikavõistluste võitja või finalist. Kõigest kolm kuud tagasi võitis Narva Trans 2007. aasta superkarika, lõpetades eelmise hooaja rõõmsatujuliselt. Ja nüüd on täna jälle varakevadele üle toodud superkarikamängus vastamisi narvalased ja Tallinna Levadia.

Kolm päeva hiljem peab Trans oma selle hooaja esimese mängu Balti liigas, kus koos Liepaja Metalurgsi ja Kaunasega ollakse ühes tugevamas alagrupis. Lisaks sellele teeb meeskond kaasa Eesti meistrivõistluste põhiturniiril ning võib Eesti karikavõitjaks tulles või finaalis Levadiale või Florale kaotades eurokarikasarja pääseda.

Kahe hooaja vahel tekkis auk Transi kaitseliini, sest Dmitro Dobrovolski otsustas oma sportlasekarjääri lõpetada ja Aleksandr Kulik suundus Soome klubisse. Klubi presidendi Nikolai Burdakovi sõnul kaalusid nad nendele kohtadele mitme jalgpalluri kandidatuuri ja lõpuks langes valik lõunanaabrite kasuks. Lätlased Aleksandrs Abramenko ja Filips Mihailovskis peaksid juba esimeses mängus kaasa tegema. Samuti liitusid meeskonnaga varemgi Transis mänginud Nikolai Lõssanov ja Aleksei Mamontov ning viimastel aastatel Soomes olnud Oleg Maksimov. “Need kolm on keskliini jalgpallurid. Ülejäänud koosseisus muutusi pole. Loomulikult on kahju, et mitte kõik uued mängijad ei saanud kogu ettevalmistusperioodi kaasa teha, kuid ma usun, et tänu oma kogemustele suudavad nad piisavalt kiiresti mängu sulanduda,” ütles Burdakov.

Hooaja eesmärkidest rääkides on klubi president napisõnaline: “Eesti meistrivõistlustel esikolmikusse pääsemine. Balti liigas läheb raskeks, kuid tuleb mängida ja kogemusi saada. Mis eurokarikasarjadesse puutub, siis sinna pääsedes teeme me kõik, et kodus mängida. Üldiselt aga läheme iga mängu võitma.”

Sillamäe Kalevil on sihiks viies koht

Sellel aastal lisandus meistriliigasse veel üks Ida-Virumaa klubi – Sillamäe Kalev. Kogenud Ukraina treeneri Vadim Dobiþa käe all harjutav meeskond tuli mullu esiliigas kolmandaks ja pääses kõrgemasse seltskonda.

Uuel hooajal on panus tehtud kohalikele mängijaile, kellele on oma kogemusega appi tulnud Anton Sereda ja Irfan Ametov. Kõige rohkem probleeme on väravavahi koha täitmisega, täpsemalt on puudu teine puurilukk. “See on meie kõige suurem valupunkt. Kui Mihhail Starodubtseviga midagi juhtub, siis pole, keda tema asemel mängu saata – väravavahid on Eestis väga suures hinnas. Jah, meil on Artjom Taar, kuid tema on alles noor,” ütles klubi president Aleksandr Starodubtsev.

Kuigi meeskond on meistriliigas esimest aastat, on sihid kõrgele seatud – viies koht. “Aga miks ka mitte. Loomulikult on miinimumülesanne kõrgemasse seltskonda püsima jääda, kuid miks mitte proovida ka kõrgemale jõuda. Tugevad on ju ainult esimesed neli, ülejäänutega oleme mänginud ja pole nad nii hirmsad midagi. Seepärast on maksimumülesanne saada viies koht,” lisas Starodubtsev.

ALEKSEI FJODOROV

Narva Transi ja Sillamäe Kalevi mängud märtsis

Laupäev, 1. märts, superkarikas. Tallinna Levadia-Narva Trans.
Teisipäev, 4. märts, Balti liiga. Narva Trans-Kaunas.
Laupäev, 8. märts, Eesti MV. Tallinna Kalev-Narva Trans, Sillamäe Kalev-Tartu Maag Tammeka.
Teisipäev, 11. märts, Balti liiga. Liepaja Metalurgs-Narva Trans.
Laupäev, 15. märts, Eesti MV. Nõmme Kalju-Sillamäe Kalev, Narva Trans-Tallinna Flora.
Laupäev, 22. märts, Eesti MV. Sillamäe Kalev-Narva Trans.
Laupäev, 29. märts, Eesti MV. Viljandi Tulevik-Sillamäe Kalev, Narva Trans-Tallinna TVMK.

Eelmine:
Järgmine: